sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Longrow 10 yo Sherrywood.


Jatketaan Sherrykypsytetyn viskin parissa, mutta hypätään vaihteeksi pois Islaylta ja suunataan tällä kertaa Campbeltowniin ja Springbank-tislaamoon, josta maistelussa käsittääkseni hieman vuosituhannen vaihteen jälkeen pullotettu mielenkiintoinen viski:

Longrow 10 yo Sherrywood, 46%.

Tuoksu on tyylikäs. Tasapainoinen sherryisyys, pähkinäisyys ja kevyt turpeisuus ovat upeasti sopusoinnussa.

Maku on pehmeä ja tämä viski on koostumukseltaan erittäin öljyinen. Kaunis kuivahko Sherry, jostain takaa kumpuaa vivahteikasta makeutta, (vaahtokarkki?), toffeeta & kaakaojauhoa, hennosti turvetta.

Jälkimaku on miellyttävä ja pitkähkö. Sherry kuivuu entisestään ja viski saa merellisiä ja suolaisia piirteitä.

Mainio kymppivuotias, jonka upean tyylikäs rakenne antaisi olettaa viskin huomattavasti iäkkäämmäksi kuin 10 vuotta. Erittäin positiivinen kokemus.

3 kommenttia:

  1. Tuo Longrow jäi itsellenikin erittäin positiivisena mieleen. Valitettavasti tuo vain taisi hävitä markkinoilta aika nopeasti, en nyt ainakaan muista nähneeni sitä enää pitkään aikaan. Vai vieläkö tuota liikkuu?

    VastaaPoista
  2. Yksittäisiä pulloja saattaa jostain löytää, joskin hintapyynnöt ovat jo suhteellisen korkeita...

    VastaaPoista
  3. Viimeinen näkemäni oli Briteissä jonkin verran yli sata paikallista valuuttaa, eli nykyhinnoilla ihan ok.

    Tämä Longrown versio (sekä sen kaverina aikanaan ilmestynyt Bourbon-kysytetty version) ovat ne joihin mielessäni vertaan monia muita tämänhetken Longrow-pullotteita ja on ollut pakko todeta että kylläpä nykyiset ovat heikkoja. Tästähän on ollut puhettakin foorumilla. Jos näitä ei ole maistanut, ei varmaankaan ehkä oikein ymmärrä kommenttejani.

    VastaaPoista