tiistai 7. huhtikuuta 2009

Re-release - Mitä ihmettä?

Eilinen Ardbeg tarjosikin sopivan aasinsillan tähän aiheeseen, sillä alkuvuoden aikana on viskimaailmassa törmätty jo muutamaan otteeseen ainakin minulle entuudestaan outoon käsitteeseen, "Re-release". Eli jostain syystä varastoon jääneitä / tarkoituksella jätettyjä? vanhoja pulloja on tuunattu nyt uuteen uskoon ja laitettu myyntiin. Esimerkkeinä pullot Highland Parkilta ja Douglas Laingilta:

Highland Parkin 1977 Bicentenary julkaistiin alunperin jo vuonna 1998 ja nyt 2009 pulloja "löytyi" Japanilaisesta varastosta. Pientä tuunausta pulloille, uutta hienoa boxia peliin ja "uusi" julkaisu oli valmis. Alkuperäinen hinta vuonna 1998 oli £70, mutta "Re-release ei luonnollisestikaan irtoa enää yhtä halvalla, vaan puntia saa latoa tiskiin samasta viskistä nyt £250.

Sitten tapaus kaksi: Erään kuulemani huhun mukaan Douglas Laingin varastosta "löytyi siivotessa" pari laatikkoa vuoden 1975 Ardbegia (29 ja 30yo). No, mitä siis tehdä? Nämä pullotettiin kokonaan uudestaan ja pakattiin uusiin hienompiin laatikoihin, että saatiin ne myyntiin yhdenmukaisena yhtiön muiden nyt myynnissä olevien tuotteiden kanssa. Ja taas hintaa lisää..

Hieman tuntuu oudolta tällainen toiminta, sillä vastaavien yleistyessä ollaan pian aikamoisessa viidakossa oikeasti uusien ja sitten näiden "uusien vanhojen" pullotusten kanssa. Kaikkea ne keksii.. Kuvissa vasemmalla alkuperäiset ja oikealla "uusintajulkaisut":




5 kommenttia:

  1. Glendronach 1968 25yo 43% taitaa mennä samaan sarjaan. 2003 vuoden re-releasen mukana tullut lappu kertoo osan alun perin vuonna 1993 jenkkimarkkinoille pullotetuista viskeistä hävinneen firman suuriin varastoihin ja löytyneen uudestaan 10 vuotta myöhemmin. Uudelleenjulkaisun myötä firma on samalla, hyvää hyvyyttään, vaihtanut ikääntymään päässeet laatikot uusiin hienoihin tuubeihin. Määräksi mainitaan "few cases", mutta kummasti näitä edelleenkin tuntuu vain liikenteessä olevan..

    VastaaPoista
  2. Kaunis pullo, varsinkin tuo puulaatikossa oleva...

    VastaaPoista
  3. "In this house" ollaan kuitenkin sitä mieltä että alkuperäinen on aina alkuperäinen:)

    VastaaPoista
  4. Hoo! Minullakin on varastoissani muutama re-releaseksi helposti kelpaava pullo! Tislaamot ovat niistä varmasti kiinnostuneita ja laittavat ne minun ne heille myydessä myyntiin uskomattoman kattavaan hintaan!

    Jos ei auennut, niin tämä oli sarkasmia. Pistää kyllä mietityttämään tislaamoiden markkinointiosastojen moraalia tällainen. Pelkona on, että näitä alkaa "putkahtelemaan" markkinoille enemmänkin ja sekös kuluttajaa ihmetyttää. Ei vaikuta hyvältä...

    VastaaPoista