maanantai 16. lokakuuta 2023

Port Charlotte 2010 OLC: 01

Lisää Port Charlottea.

Port Charlotte 2010 OLC: 01, 9 yo, 55,1%. Casks: 40% 2nd fill American oak, 30% 1stfill American oak, 25% VDN and 5% 2nd fill syrah. 18-month finish in Oloroso Hogsheads. (2020)



Tuoksu on turvesavuinen, kevyen tervainen ja kypsän hedelmäinen. Poltettua tammea, tummaa suklaata ja raikasta sitrusta. Roteva maltaisuus.

Maku on kypsän hedelmäinen, makeahkon turvesavuinen ja hiiltyneen tamminen. Sitrus tuo raikkautta. Kypsää luumua, kevyesti tervaa, yskänlääkettä ja hapahkoa viinimäisyyttä. Puhdaspiirteinen maltaisuus pitää paketin koossa.

Jälkimaku jatkuu makeahkon turpeisena ja yskänlääkemäisenä. Siirappia, uuniomenaa, aavistus tervaa, sekä kautta linjan rotevana säilyvää maltaisuutta. Lopussa runsaasti Sisu-pastillien raikkautta ja hiiltynyttä tammea.

Monivivahteinen kokonaisuus toimii kivasti ja makujen tasapaino säilyy nyt huomattavasti paremmin kuin edellisen arvion Bruichladdichissa. Sekavasta tynnyröinnistä huolimatta paketti pysyy yllättävän hyvin kasassa ja lopputulos on ikäisekseen varsin onnistunut ja raikas.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti