tiistai 31. lokakuuta 2023

Glenburgie 1989 25 yo Cavalleria Rusticana, Silver Seal

Lasissa iäkäs viski Glenburgielta.

Glenburgie 1989 26 yo Cavalleria Rusticana, 52,8%. Cask No. 16311. Bottled 2016. Silver Seal Whisky Company. 125 bottles.



Tuoksu tarjoaa kuivattuja sekahedelmiä, kypsää hunajamelonia ja raikasta minttua. Tammi ja maltaisuus tukevat pakettia puhdaspiirteisinä ja kuivahkoina. Hunajaisuus voimistuu taustalla. Varsin tyypillinen iäkkään turpeettoman skottiviskin tuoksu.

Maku on pehmeän maltainen ja hunajainen. Vahvuutta riittää hyvin ja suutuntuma on melko täyteläinen. Tammi nousee runsaahkona esiin. Roteva maltaisuus pitää paketin koossa. Sitrus, meloni, hapahko omena ja kevyt lakritsin vivahde tuovat vivahteikkuutta taustalle.

Jälkimaku jatkuu saumattomasti ja samat piirteet pyörivät mukana läpi makukaaren. Hunaja, tammi, meloni, hapahko sitrus ja runsas maltaisuus hallitsevat loppuun asti. Hedelmäkarkkien makeus taittaa kivasti sitrusten happamuutta. Vanilja nousee lopussa vahvana pintaan. Myös tammi voimistuu. Voimaa ja pituutta riittää hyvin. 

Tämä Glenburgie tarjosi varsin perinteisen viskihetken ja oli hyvä tyyppiesimerkki iäkkäästä Speysiden alueen viskistä. Huipulle nousuun olisi vivahteikkuutta tarvittu kuitenkin vielä enemmän. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti