sunnuntai 22. lokakuuta 2023

Bruichladdich 1965/1980 15 yo Mayflower ’80, Samaroli

Vanha Bruichladdich-pullote vahvassa maineessa olevan Samarolin valikoimasta.

Bruichladdich 1965/1980 15 yo Mayflower ’80, 43%. Ceramic Decanter, Samaroli.

Tislausvuotta ei käsittääkseni ole pulloon merkitty, mutta monissa lähteissä tuo 1965 on mainittu. 



Tuoksua hallitsee huikean upea sherryisyys. Luumua, rusinaa, kahvia ja tummaa suklaata. Ripaus raikasta merellisyyttä. Tummaa siirappia, yrttilikööriä, antiikkinahkaa ja grillattua rasvaista lihaa. Tammi tuo hieman kuivuutta taustalle. Todella intensiivinen ja selkeäpiirteinen kokonaisuus. Wow!

Maku on tuoksun tavoin tuhdin sherryn hallitsema. Vahvuutta on enemmän kuin mitä 43% antaisi olettaa. Suutuntuma on täyteläinen. Rusinaa, taatelia, raikasta mentolia, lakritsia, tummaa suklaata, tupakanlehteä ja yskänlääkettä. Tammi tuo kuivuutta ja tasapainoa kokonaisuuteen.

Jälkimaku jatkuu samoissa merkeissä sherryn edelleen hallitessa hurjalla otteella. Makua ja voimaa riittää uskomattoman paljon. Suklaa, rusinat, kahvi, yrttilikööri, lakritsi ja nyt voimistuva tammi säilyvät todella intensiivisinä. Maku jatkuu ja jatkuu.

No nyt oli kova esitys! Vahvassa sherryisyydessään huikean maukas, tuhti ja täyteläinen viski. Huh huh! Ehdottomasti yksi parhaista Bruichladdicheista mitä on koskaan kohdalle osunut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti