tiistai 22. marraskuuta 2022

Speyside Region Selection No.3, 1967/2005. Duncan Taylor & Co

Jälleen lasissa mallasviskiä nimeämättömältä tislaamolta. Nyt liikutaan Speysiden alueella ja viskin pullotusikä lähentelee kunnioitettavasti 40 vuoden rajapyykkiä.

Speyside Region Selection No.3. Distilled 1967, bottled 2005. Cask Strength Single Malt Scotch Whisky, 40,7%. Cask No. 5810. Duncan Taylor & Co. 334 bottles.Tuoksu Tarjoaa herukkaa, nokkosta, hunajaa, pehmeää maltaisuutta ja tyylikästä tammea. Mangoa, vaniljaa ja kypsää banaania. Taustalla sitrusten hapokkuutta ja kirpeyttä. Nyt ollaan hyvän tuoksutteluviskin äärellä!

Maku on pehmeä ja täyteläinen. Maut ovat tiivistyneet kauniiksi kokonaisuudeksi. Tuoksu tavoin runsas herukkaisuus hallitsee. Puhdaspiirteinen tammi ja maltaisuus. Kivan raikas trooppinen hedelmäisyys tuntuu sopivan hapahkona. Raakaa mangoa, vaniljaa, pippurista mausteisuutta ja tummaa siirappia.

Jälkimaku jatkuu trooppisten hedelmien ja kirpeiden herukanlehtien hallinnassa. Vanilja pysyttelee runsaana ja makeana. Tammi sulautuu kokonaisuuteen nätisti ja kevyt maltaisuus sitoo maut hyvin yhteen. Lopussa raakojen mangojen hedelmäinen happamuus valtaa tilaa.

Maukas kokonaisuus, missä monivivahteiset maut ovat sulautuneet saumattomasti yhteen. Herkkua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti