sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Ardbeg Ardcore (2022)

Ardbegin markkinointikoneisto jauhaa vuodesta toiseen mitä erilaisempia teemoja tislaamon ikämerkitsemättömien viskien ympärille. Keväällä julkaistu Ardcore on saanut innoituksensa punkkulttuurista. Katsotaan, mitä pullosta löytyy.

Ardbeg Ardcore, 46%. Created with roasted black malt (2022)



Tuoksu on makeahkon savuinen, lakritsinen ja kevyesti yskänlääkemäinen. Hiiltynyttä tammea, paahtunutta maltaisuutta ja aavistus poltettua kumia.

Maku on mausteinen, vaniljainen, tuhdin turvesavuinen ja hiiltyneen tamminen. Ripaus tervaisuutta tuo makeutta. Hedelmäisyys tuntuu ylikypsänä ja hieman hapahkona. Yskänlääkemäistä yrttimäisyyttä ja tummaa siirappia.

Jälkimaku jatkuu verrattain makeana ja tuhdin turvesavuisena. Esiin nouseva sitruksisuus tuntuu happamana ja kirpeänä. Siirappisuus säilyy taustalla loppuun asti. Palanut tammi ja tuhkaisuus tuovat kuivuutta. Maku loppuun turhan lyhyeen, eikä enää kehity odotetusti.

Tyypillinen nykytyylin nuori Ardbeg. Kiva makeus pelastaa paljon, vaikka kokonaisuus ei aivan kanna loppuun asti. Vesilisä latistaa makua herkästi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti