keskiviikko 2. marraskuuta 2022

Samantha Fish - Kulttuuritalo, Helsinki 30.10.2022


Yhdysvaltojen Kansas Citystä lähtöisin oleva bluesrockkitaristi ja laulaja Samantha Fish saatiin kuin saatiinkin maahamme pitkän odotuksen jälkeen. Konsertin alkuperäinen päivämäärä oli niinkin kaukana kuin 23.3.2020 ja tuolloin tapahtumapaikkana piti olla Tavastia-klubi. Kahden ja puolen vuoden aikana päivämäärä ehti siirtyä useampaan kertaan ja Tavastialta konsertti siirtyi Kulttuuritalolle. Sunnuntaina 30.10.2022 tapahtuma viimein toteutui ja tätä oli odotettu, sillä Kultsa oli lähes loppuunmyyty. 

Samantha Fish on julkaissut seitsemän levyllistä verevää juurimusiikkia, joista heti ensimmäinen, vuoden 2011 Runaway onnistui säväyttämään. Albumin vahva bluesrock sai jalansijaa maailmalla ja avasi tietä genren tunnetuimpien naisartistien joukkoon. Viimeisin levytys saatiin kuultavaksi viime vuonna julkaistun Faster-albumin myötä ja levyn nimeä kantoi viimein myös Eurooppaan ulottunut kiertue. Kulttuuritalolla koettiin kiertueen päätöskonsertti ja tyylikäs sali tarjosi esitykselle varsin oivalliset puitteet.

Fish yhtyeineen oli mainiossa vireessä ja illasta muodostui hieno kokonaisuus bluesin, rockin ja rootsmusiikin ystäville. Illan settilistaan oli valittu kappaleita tasaisesti Fishin uran varrelta, joskin mainio debyyttilevy sivuutettiin harmillisesti kokonaan. Monista kappaleista kuultiin pitkiksi kitarajamitteluiksi kasvaneita versioita ja livesovitukset toimivat oivallisesti. Usein pitkät sooloilut tuppaavat olemaan puuduttavaa kuultavaa, mutta Fish onnistui pitämään intensiteetin yllä ja tarjoili kitaroinnin ystäville maukasta korvakarkkia koko rahalla. Rumpali Sarah Tomek löi kovaa ja napakasti, Ronald Johnsonin basso jyräsi tanakasti ja kosketinsoittaja Matt Wade loihti Hammondeistaan maukkaita vivahteita taustalle.

Pitkien kitaravetoisten instrumentaaliosuuksien lisäksi illan kohokohdaksi nousi konsertin keskellä kuultu kahden kappaleen akustinen tuokio, missä Fish esitti yksin Charley Pattonin Jim Lee Bluesin, sekä Belle Of The West -albumin countryhenkisen Need You Moren

Konsertin loppuosuus aloitettiin Neil Young -lainalla Don’t Let It Bring You Down ja tästä mentiin maaliin asti varsin vahvalla sykkeellä. 1t.45min pituisessa konsertissa aika kului kuin siivillä ja kyllä tätä olisi mielellään pidempäänkin kuunnellut. Samantha Fish osoitti Euroopan kiertueen päätöskonsertissaan monipuolisuutensa niin kitaristina kuin laulajana, joten toivoa sopii, että tälle esiintymiselle saadaan jossain vaiheessa jatkoa. 

Kuvat ©Hannu Juutilainen



























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti