tiistai 4. lokakuuta 2022

Helsinki Whiskey Rye Malt, release #20

Lasiin lisää kotimaista ruisviskiä.

Helsinki Whiskey Rye Malt, release #20, batch M001, 47,5%.  American virgin oak and ex-Bourbon barrels. The Helsinki Distilling Company (5cl)



Tuoksu on rukiinen, kataja-arominen ja pihkainen. Havumetsäisen raikas yleisilme. Makeaa mehukasta hedelmäisyyttä ja yrttimäisen lääkemäistä katkeruutta.

Maku jatkaa tuoksun tavoin metsäisissä tunnelmissa. Kataja, märät kuusenoksat, pihka, hapahko sitrus, siirappinen makeus ja tuhti ruis hallitsevat. Yrttiliköörimäistä äitelää makeutta nousee rikkomaan tasapainoa.

Jälkimaku jatkuu pehmeänä ja alkua tasapainoisempana. Pahin yrttisyys tasoittuu ja viskin rukiinen runko pääsee paremmin esiin. Makeus jatkuu kuitenkin turhan siirappisena.

Kokonaisuutena tämä viski oli kuin sukellus havumetsään. Oli tässä jotain hyvääkin, mutta tietty sekavuus vaivaa ja omaan makuuni tuo vahva yrttiliköörimäisyys ei kyllä istu lainkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti