tiistai 25. lokakuuta 2022

Glenfarclas 2008 ”105” for Suomi - Finland. First fill Sherry Cask No. 375


Suomi täyttää joulukuussa 105 vuotta ja juhlan kunniaksi Glenfarclas lanseerasi maahamme tislaamon klassikkopullote 105:n nimikaiman Single Cask -versiona.


Glenfarclas 2008 Family Cask ”105” for Finland. Suomi - Finland 105 vuotta 1917-2022. First fill Sherry Cask No. 375. 60%. Distilled 3/2008, bottled 6/2022. 660 bottlesTuoksu on tuhdin kuivahkon sherryinen ja nahkainen. Paahteinen tammi, kuivatut luumut, kahvi, tumma suklaa ja appelsiininkuori tuntuvat runsaina. Taustalla sopivasti yrttimäistä katkeruutta. Hyvä!

Maku on täyteläinen ja herkullinen. Tuhti sherry on nahkaisen tiukkaa ja hyvällä tavalla kireää. Vesilisä pehmentää, mutta ei ole mitenkään välttämätön ainakaan vahvoihin viskeihin tottuneelle. Kuivatut luumut, rusinat, kahvi ja tumma suklaa ilottelevat keskenään. Tammi on kohtalaisen runsasta ja sopii kokonaisuuteen tyylikkäästi. Salmiakkia, appelsiinimarmeladia ja yskänlääkettä.

Jälkimaku kuivuu sopivasti ja hedelmäinen happamuus valtaa tilaa. Tammi jatkuu tyylikkäänä ja paahteisena. Lakritsi, kahvi, lääkemäinen katkeruus ja täyteläinen maltaisuus ovat hyvin balanssissa. Maku jatkuu pitkään, vahvuuden ja tanniinien kuivattaessa ikeniä. Pieni vesilisä pehmentää kivasti ja pyöristää makukaarta, mutta kokonaisuus toimii myös täydessä vahvuudessa.

Vahvapiirteinen ja tuhti, tislaamolleen tyypillinen vanhan ajan sherrytynnyri. Makua ja voimaa riittää huimasti. Hyvää! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti