sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Kilchoman 2015 Bourbon Barrel Small Batch Turve (2022)

Kilchomanilta saatiin jälleen uusi pullotus Suomeen, joten testataan tämä heti tuoreeltaan.

Kilchoman 2015 Bourbon Barrel Small Batch Turve, 56%. Two fresh bourbon barrels, filled 2015, bottled 2022. 



Tuoksu on sitruksinen, vaniljainen, kuivahkon turvesavuinen ja melko teräväpiirteinen. Tammi tuntuu taustalla hiiltyneenä. Ylikypsää trooppista hedelmää yrittää myös nousta esiin. Yleisilme on yksioikoinen.

Maku on kuivan turvesavuinen, tuhkainen, palaneen tamminen ja kirpeän sitruksinen. Vanilja tuo hieman makeutta ja pehmeyttä. Hedelmäisyys jää taustalle hapahkona. Yleisilme on raa’ahko.

Jälkimaku ei paranna tilannetta, vaan kirpeän raa’ahkot sitruksen piirteet voimistuvat edelleen. Kuivahko turpeisuus ja poltettu tammi pyörivät taustalla. Loppu on lyhyehkö ja turhan terävä.

Niin paljon kuin olisin halunnut tästä erikoispullotteesta tykätä, niin valitettavasti pettymyksen puolelle painutaan. Verrokkina maistetun tax free -pullo Saligo Bayn makuprofiili on selvästi tislaamolle ominaisempi ja tunnistettavampi. Nyt arvioitu Turve sortuu liian kliiniseen ja mitäänsanomattomaan kokonaisuuteen.

On toki hienoa, että Suomeen saadaan eksklusiivisia pullotteita, mutta jatkossa toivoisi laatuun kiinnitettävän enemmän huomiota. 

Pelkkä ”Suomi” ei vaan riitä, sillä sisältö on kuitenkin kaiken a ja o.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti