sunnuntai 26. kesäkuuta 2022

Bruichladdich 1988/30, Rare Cask Series "The Untouchable"

Beverage Partners Finland tuo maahan skottiviskejä Bruichladdichin, Glenfiddichin, Balvenien ja Ailsa Bayn tislaamoilta. Juhannusviikolla minulla oli tilaisuus tutustua muutamiin näiden tislaamoiden tuotteisiin ja arvioita on luvassa, kunhan tässä ehdin kirjoitella muistiinpanojana luettavaan muotoon.

Aloitetaan kuitenkin nyt iäkkäällä Bruichladdichilla.

Bruichladdich 1988/30, 30 yo, 46,2%. Rare Cask Series "The Untouchable". Refill Bourbon & Refill Squat Hogsheads.



Tuoksu tarjoaa runsaasti persikkaa, vaniljaa, pähkinää, kypsää banaania ja pehmeänä tuntuvaa tammea. Runsas makea kukkaisuus tuo kivaa vivahdetta. Taustalla suolaista merenrantakalliota.

Maku on makean persikkainen, puhtaan tamminen ja kihelmöivän mineraalinen. Suolaisuutta, vaniljaa, pehmeää maltaisuutta ja kukkaisia sävyjä.

Jälkimaussa tammi nousee odotetusti hallitsevampaan rooliin. Maltaisuus kuivuu ja suolaisuus voimistuu. Hedelmäisyys säilyy makean persikkaisena ja nyt myös hapahkon aprikoosisena taustalla. Vanilja jää aivan lopussa maukkaana pintaan.

Herkullisen hedelmäinen ja puhdaspiirteinen Laddie. Hyvä esitys, joskin lopulta makuprofiili on jokseenkin suoraviivainen. Hieman lisää vivahteikkuutta, niin oltaisiin oltu huipulla. Hyvä toki näinkin ja kyllä sieltä ajan kanssa hedelmäiset aromit avautuvat ja voimistuvat kauniisti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti