perjantai 5. heinäkuuta 2019

TUSKA 2019: Lauantai 29.6.

Kerry King - Slayer

Tuska 2019 ja päivä 2. Lauantain ohjelmassa illan huipennuksena oli Slayerin jäähyväiskiertueen viimeinen keikka maassamme, mutta sitä ennen tapahtuman kolmella lavalla ehti tapahtua vaikka mitä. Saapuessamme alueelle, oli Lost Society juuri käynnistänyt oman Trash-myllynsä päälavalla. Kamera siis heti käteen ja päivän ensimmäiseen kuvaukseen.


LOST SOCIETY

Keikka tarjosi taattua vauhtimetallia ja liikettä lavalla siihen malliin, että hiki tuli jo katselusta. Tämä bändi suorittaa hommansa kovalla sykkeellä kerta toisensa jälkeen. Vielä kun repertuaariin saataisiin muutama hieman tarttuvampi biisi, niin palikat alkaisivat olla lopullisesti kohdallaan.







STAM1NA

Stam1na on yksi tämän hetken suosituimmista metalliyhtyeistä maassamme. Meno lavalla ja yleisössä oli odotetun riehakasta ja myös Anna Eriksson nähtiin vierailemassa Gaian Lapsi -kappaleessa. Itse kuitenkin jatkoin matkaa kohti Kattilahallia, jossa vuorossa oli jotain uutta power metal -rintamalta.








WARKINGS

Warkings-yhtyeestä ei ollut ennen tätä Tuskan keikkaa mitään käsitystä, joten täysin puhtaalta pöydältä lähdettiin. Naamioissa ei ollut säästelty ja bändin esiintymisasuissa homma oli vedetty kyllä täysin överiksi. Alkuun homma lähinnä nauratti, mutta kun tämä kummallinen joukko onnistui taikomaan soittimistaan toimivia power metal -ralleja, niin kokonaisuus alkoi kääntyä plussan puolelle. Kappaleiden taso yllättäen jopa kasvoi keikan edetessä ja lopulta huomasin viihtyväni tällä keikalla oikein hyvin.










VISIONS OF ATLANTIS

Hauskan Warkingsin jälkeen Kattilahallin Inferno stagella jatkettiin sinfonisen ja melodisen metallin parissa. Visions of Atlantis oli itselleni yksi festivaalin odotetuimmista yhtyeistä, sillä vajaan vuoden takainen keikka Wackenissa oli erinomainen ja tätähän oli nyt saatava lisää. Esiintyminen Tuskassa oli kuitenkin vaakalaudalla, sillä yhtyeen soittokamat olivat kadonneet lennolla Bulgariasta Helsinkiin, mutta päivän muilta yhtyeiltä lainatuilla tavaroilla keikka saatiin järjestymään. Laulajatar Clémentine Delauney on yhtyeen upeaääninen keulakuva ja tuttu myös tunnettuja popsävelmiä metallimuotoon sovittaneesta Exit Eden -projektista
 Visions of Atlantiksen kokoonpano on vuosien varrella vaihdellut erittäin paljon ja nyt toisena laulajana esiteltiin tänä vuonna yhtyeeseen liittynyt Michele Guaitoli. Hyväntuulinen keikka täytti odotukset ja kohokohdaksi nousi Delauneyn käsittämättömän upean laulusuorituksen sisältänyt Delta-albumin helmi Memento!  Visions of Atlantiksen uusi albumi Wanderers julkaistaan elokuun lopussa ja tästä on lupa odottaa laadukasta jatkoa viime vuoden hienolle The Deep and the Dark -levylle. (Tässä vaiheessa voin tunnustaa, että kuulin tuon tulevan levyn jo nyt ennakkoon ja onhan se aivan upeaa melodista metallia).














DELAIN

Hollantilainen sinfonisen metallin ilopilleri Delain kulkee Within Temptationin viitoittamaa tietä ja aiemmat näkemäni keikat ovat olleet huikean viihdyttäviä. Laulajatar Charlotte Wessels kietoi täyden Helsinki Stagen yleisön pikkusormensa ympärille ja eihän tästä voi olla pitämättä. Loistava keikka, joka nousee papereissani helposti koko festivaalin top viiteen. Blogin viskiharrastajille tiedoksi, että Delain on julkaisut kolme omaa Laphroaig-pullotetta, joten myös laadukas skottiviski on lähellä yhtyeen jäsenten sydämiä.
















OPETH

Ruotsalainen progressiivisen metallin sanansaattaja Opeth on aina ollut itselleni hieman hankala pala ja näin oli myös tänään Tuskan päälavan auringossa. En tunne yhtyeen materiaalia niin hyvin, että jotain erityistä olisin tästä saanut irti. Toivottavasti Opethin faneille keikka tarjosi paremman elämyksen kuin minulle.







LOUDNESS

Pitkän linjan heviä Japanista. Perinteinen heavy metal soi japanilaisilta edelleen mallikkaasti ja Kattilahalli pullisteli yleisöstä niin, etteivät kaikki halukkaat mahtuneet edes sisään.  Järjestäjiltä kovin erikoinen ratkaisu sijoittaa tämä yhtye festarin pienimmälle lavalle. Japsimetalli kuitenkin elää ja voi hyvin! Setissä kuultiin neljä kappaletta uusimmalta Rise To Glory -albumilta, joten luottoa uuteen materiaaliin löytyy. Merchandise-osastolta yhtyeeltä löytyi eksklusiivinenTuska-paita, mikä oli mainio ja uniikki yllätys bändin faneille.














SLAYER

Lauantain ja koko Tuskan odotetuin esiintyjä oli varmastikin legendaarinen thrashjyrä Slayer todennäköisesti viimeisellä Suomen keikallaan. Veteraanit laittoivat pystyyn mainion shown ja best of -hittikimara ei varmastikaan jättänyt paikalla olleita kylmäksi. Näyttävät pyrot tehostivat esitystä ja kyllähän tätä ilo oli seurata. Itselleni koittaa vielä uusinta kuukauden päästä Saksan Wacken Open Airissa.













Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen/Smoke On The Water -blogi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti