maanantai 22. heinäkuuta 2019

Highland Park Voyage of the Raven

Keikkarintamalta Highland Parkin mystisiin viikinkitunnelmiin. Tässä tummasävyisessä pullossa ja pakkauksessa on jotain kiehtovaa, mutta mitä löytyykään pullon sisältä.

Highland Park Voyage of the Raven, 41,3%. Created exclusively for the duty free market.


Tuoksu on hieman raa’ahko, mukavan mausteinen ja kevyesti turvesavuinen. Kuivahkoa sherryä ja kanervaa, sekä suklaan ja lakritsin sävyjä.  Runsaahko maltaisuus sitoo aromit hyvin yhteen. Taustalla jännä palaneen öljyn vivahde.

Maku on erittäin pehmeä ja viski suutuntumaltaan aavistuksen vetinen. Maku alkaa kuitenkin pian kehittymään mukavasti ja tarjoaa tasapainoisen sherryisyyden ja maltaisuuden hallitseman kokonaisuuden. Runsas hunajaisuus, kuiva kanerva ja hapokas omena nostavat päätään.
Turvesavuisuus pysyttelee taustalla hyvin hentona. Lääkemäistä vivahdetta, joka vie kokonaisuutta Laphroaigin suuntaan (miedomman savuisena tosin).

Jälkimaussa lääkemäisyys voimistuu ja esiin nousee merellisen suolainen ja sitruksinen aalto. Sherryisyys pysyttelee maltillisena taka-alalla. Maltaisuus pitää ohuehkoa runkoa kasassa. Taustalla lakritsia, suklaata ja jo tuoksusta tuttua palanutta öljyä. Maun pituus jää keskivertoon.

Lajissaan tyypillinen ja perushyvä Highland Park, joskaan eihän tämä mitään wow-elämystä aiheuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti