torstai 18. heinäkuuta 2019

Metallica, Ghost, Bokassa - Kantolan tapahtumapuisto, Hämeenlinna 16.7.2019


Kantolan tapahtumapuisto toimi näyttämönä, kun Metallica toi kesäkiertueensa maahamme. Puitteet olivat mallia valtava, sillä esiintymislava oli suurin näkemistäni ja yleisöä valui paikalle puiston ennätysmäärä 55 000.


BOKASSA

Illan avasi norjalainen Bokassa, joka on raivaamassa tietään metallifanien tietoisuuteen. Yhtye yllättikin varsin kovalla soittotaidolla ja hyvillä soundeilla. Kappalemateriaali oli tosin ainakin näin ensi kertaa kuultuna hieman tasapaksua.





GHOST

Illan toinen lämppäri olikin sitten kovassa nousukiidossa olevan Ghostin näytös. Tyylikäs ja omintakeinen esiintyminen, kuten Ghostilla aina, toimi hienosti Kantolan kesäillassa ja keikka oli viihdyttävää seurattavaa. Yhtye oli saanut mukavasti mukaan omaa lavarekvisiittaa ja myös pyrot tehostivat esitystä. Setti keskittyi kahden tuoreimman albumin materiaaliin, mikä oli odotettua. Itse olisin mielelläni kuullut enemmän myös vanhempaa tuotantoa, mutta ymmärrettävästi lämppärisettiin ei kaikkea saa mahdutettua. Hyvä keikka! Kauempana lavasta olleille katsojille harmi oli varmasti se, että lavan screenit olivat sellaiset, että päivänvalossa kuvaa ei juurikaan näkynyt.

Setti:

Ashes
Rats
Absolution
Ritual
From the Pinnacle to the Pit
Faith
Cirice
Miasma
Year Zero
Mummy Dust
Dance Macabre
Square Hammer














METALLICA

Metallimaailman yksi suurimmista yhtyeistä toi siis Kantolaan jättimäisen lavarakennelman ja shown. Edellinen keikka Hartwall Arenalla oli erinomainen, joten hyvää oli lupa odottaa myös nyt. Heti alusta lähtien kävi selväksi, että yhtye oli erinomaisessa vireessä ja tehoa ei latistanut edes kesäillan valoisuus. Illan pimetessä myös upeat valot ja tehosteet alkoivat keikan puolivälin paikkeilla nousta siihen näyttävyyteen, mihin ne on rakennettu. Settilistasta voisi poimia esiin muutaman helmen, eli Master of Puppets -levyn harvemmin soitettu Disposable Heroes oli oiva valinta ja yksi illan kovimmista vedoista. Unforgiven oli myös tyylikäs valinta settiin ja S&M:n No Leaf Clover toimi upeasti. Edellisellä keikalla Robert Trujillon ja Kirk Hammettin toimesta kuultu Hassisen Koneen Rappiolla sai nyt jatkoa Popedasta. Kuuma Kesä oli hyvä valinta kesäiltaan ja esityksenä riemastuttava.

Metallica ei osoita hyytymisen merkkejä, vaan illan kokonaisuus oli veteraanibändin järisyttävän kova näytös alusta loppuun. Ehdottomasti yksi vuoden kovimpia keikkoja!

Setti:

The Ecstasy of Gold
Hardwired Intro
Hardwired
The Memory Remains
Disposable Heroes
The God that Failed
The Unforgiven
Here Comes Revenge
Moth Into Flame
Sad but True
No Leaf Clover
(followed by Kirk & Rob's solos incl. 'Kuuma kesä' by Popeda, 'ManUNkind' & 'Orion')
Frantic
One
Master of Puppets
For Whom the Bell Tolls
Creeping Death
Seek & Destroy
Encore:
Spit Out the Bone
Nothing Else Matters
Enter Sandman


























Kuvat ja teksti: Hannu Juutilainen/Smoke On The Water -blogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti