perjantai 26. heinäkuuta 2019

Jameson Caskmates IPA Edition

Muutama vuosi sitten maistettu Jameson Caskmates Stout Edition oli varsin kiva irkku. Nyt Alkon valikoimaan oli tullut saman sarjan IPA Edition mukavan kokoisessa kahden desin pullossa. Hintaa pullolla on kohtuullinen 11,99€, joten kokeilukynnys on matala. Testiin siis.

Jameson Caskmates IPA Edition, 40%. Finished in craft beer barrels.


Tuoksu on hedelmäisen raikas. Humalan katkeruutta nousee nätisti esiin. Greippiä, tuoretta tammea ja raa’ahkoa omenaa. Hyvä.

Maku on erittäin pehmeä ja täyteläisyyttäkin löytyy ennakko-odotuksia enemmän. Raikas hedelmäisyys ja mausteisuus hallitsevat. Olutmainen katkeruus taittaa makeutta sopivasti. Tammi tuntuu tuoreena ja puhtaana. Kaneliomenaa ja sitrusta.

Jälkimaku kuivahtaa ja katkerat piirteet nousevat vahvemmin esiin. Hedelmäisyys säilyy raikkaan sitruksisena. Omenaa, kanelia ja neilikkaa. Tammen tanniinit pyrkivät esiin. Maun kehitys ja pituus loppuvat hieman kesken.

Kokonaisuutena tämä IPA-Jamppa tarjosi odotuksia paremman kokemuksen. Tynnyröinti on erittäin hyvin onnistunut ja se on makuprofiilissa selkeästi havaittavissa. Lajissaan oikein hyvä viski ja verrattaessa Jamesonin klassiseen perustuotteeseen ero IPA:n hyväksi on valtava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti