torstai 15. marraskuuta 2018

Vega 1977 40 yo, North Star Spirits

Yli 40 vuotta kypsytettyjä viskejä osuu kohdalle verrattain harvoin. Tässä kuitenkin yksi.

Vega 40 yo, 43,1%. Distilled 10.1977, bottled 1.2018. Spanish & American Oak. Speyside Blended Malt Scotch Whisky. North Star Spirits


Tuoksu on aromikas ja ikäisekseen raikas. Tammi tuntuu vahvahkona ja puhdaspiirteisenä. Pehmeää maltaisuutta. Aprikoosia, maitosuklaata, suolaisuutta ja kevyt yrttisyys. Sherry tuntuu kuivana.

Maku on maukkaan hedelmäinen ja kukkainen. Aprikoosia ja persikkaa. Makeaa yrttisyyttä, kevyehkö maltaisuus ja kevyt paahtunut tammi. Nätti sherry. Hyvä tasapaino.

Jälkimaussa hedelmäisyyden takaa esiin nousee vahvahkoa suolaisuutta. Yrttisyys kääntyy sopivan katkeraksi ja tammi tuntuu nyt kokonaisuutta sopivasti kuivattavana. Makujen tasapaino säilyy hyvin  loppuun asti, mutta pituutta voisi olla enemmän.

Kokonaisuutena puhdaspiirteinen ja varsin perinteinen iäkäs mallasviski. Maku ei kuitenkaan aukea ihan toivotulla tavalla jotain vivahteikkuutta jäin kaipaamaan. Ikäluokassaan viski oli ilmestyessään edullinen (+-150€) ja siihen peilaten tässä ollaan kyllä reilusti plussan puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti