maanantai 15. lokakuuta 2018

The Local Whisky Club: "vanha vs. uusi" -tasting 13.10.2018


Usein kuulee puhuttavan, että ennen vanhaan viskit olivat parempia, eivätkä nykypullotteet enää yllä samalle tasolle. The Local Whisky Clubissa päätimme ottaa asiasta selvää ja laitoimme rinnakkain maisteluun kolme ”vanha vs. uusi” paria.

Maisteluparit olivat seuraavat:

1. Bruichladdich 10 yo (+-1992) vs. Bruichladdich 10 yo ”The Laddie Ten” (First Release, 2011)
2. Glenfarclas 10 yo (1980’s) vs. Glenfarclas 10 yo (2017)
3. Ardbeg TEN (2004) vs. Ardbeg TEN ( 2018)

Kukin pari maisteltiin sokkona, eli maistelijat eivät tienneet kummassa lasissa oli uusi ja kummassa vanha versio. Parien vertailun jälkeen äänestettiin paremmuudesta ja vasta sen jälkeen kerrottiin kumpi oli kumpi. Viskiharrastuksemme kannalta olisin toivonut, että uudet versiot olisivat saaneet runsaasti ääniä, jolloin harrastuksemme jatkon olisi voinut todeta olevan hyvällä pohjalla tulevaisuudessakin. Toisin kuitenkin kävi ja vanhat versiot jyräsivät jokaisessa parissa. Onneksi uudetkin saivat ääniä, joten ei ne erot kuitenkaan mitään ihan musertavia olleet selkeästä äänestystuloksesta huolimatta.

Pareittain äänet jakautuivat näin:

Bruichladdich vanha 17 ääntä
Bruichladdich uusi 3 ääntä

Glenfarclas vanha 16 ääntä
Glenfarclas uusi 4 ääntä

Ardbeg vanha 14 ääntä
Ardbeg uusi 6 ääntä

Lopuksi äänestettiin vielä myös illan parhaan viskin tittelistä ja siinä ylivoimaisen ykköstilan nappasi Glenfarclasin vanha kymppi 11 äänellä. Mitalikolmikkoon itsensä kiilasivat myös Bruichladdich vanha 10 yo (4 ääntä) ja Ardbeg vanha TEN (3 ääntä).

Kokonaisuutena mielenkiintoinen ilta ja omia mietteitäni maistetuista kirjaan lähiaikoina tänne blogiin. Tastingin ykköstilan napanneen Glenfarclasin vanhan kympin olenkin jo vuonna 2010 arvioinut ja eipä tuohon lisättävää ole. Maukas viski.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti