maanantai 29. lokakuuta 2018

Naked Grouse Blended Malt

Famous Grouse -perheeseen kuuluva Naked Grouse uudistui ja reseptiikka muuttui vain mallasviskejä sisältäväksi. Vanhempi versio oli hintaluokassaan ihan hyvä blendi, joten pakkohan tämä uudistunut Riekko oli maisteluun ottaa.

Naked Grouse, Blended Malt, 40%. First Fill Oloroso Sherry Casks (2018)


Tuoksu on nuorehkon oloinen ja mehuisen sherryinen. Kypsää luumua, suklaata ja märkää mallasta. Hapahko sitrus. Tasapainoa ei oikein meinaa löytyä.

Maku on pehmeä, suklainen ja makeahkon sherryinen. Kypsää luumua, siirappia, toffeeta ja hapahkoa marjaisuutta. Maltaisuus tuntuu pehmeänä. Iso parannus tuoksusta!

Jälkimaussa sherryisyys hallitsee ja hedelmäisyys kääntyy nyt mehumaisesta makeudesta enemmän happamaan suuntaan. Myös tammea nousee esiin. Lopussa kirpeää sitrusta ja nuoren viskin raakuutta.

Nuori ja paljon hyviä elementtejä sisältävä mallasviski, mutta makujen tasapaino on aavistuksen hukassa. Muistiinpanojen mukaan ero blendiversioon ei ole suuri ja ongelmaksi oman pään sisällä muodostuukin se, että siinä missä edellinen versio oli hyvä blendi, niin oletusarvoisesti mallasviskiltä olisi odottanut enemmän. Nyt viski on toki edelleen hyvä ”Naked Grouse”, mutta mallasviskinä sitä arvioidessa kokonaisuus painuu pettymyksen puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti