sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Michael Schenker's Temple of Rock - Klubi, Tampere 25.4.2013


Kitaristi Michael Schenkerin ura on ollut mittavan pituinen, alkaen Scorpions-yhtyeessä jo vuosina 1972-1974, jatkuen siitä UFO:n kautta Scorpionsien Lovedrive-albumille ja soolo-uralle. Välillä pahojen päihdeongelmien kanssa paininut kitaravirtuoosi näytti vuonna 2009 Helsingin Nosturissa, että soitto kulkee ja ongelmat ovat selvitetty.
Nyt Schenker kiertää Eurooppaa Temple of Rock-nimikeen alla ja kiertueen ideana on esitellä kappaleita koko uran varrelta, sekä "juhlistaa" Scorpionsien Lovedrive-levyä.


Bändiin on haalittu nimekäs joukko ja kokoonpano näyttää tältä:

Michael Schenker - kitara
Doogie White - laulu (mm. ex-Rainbow)
Francis Buchholz - basso (ex-Scorpions)
Herman Rarebell - rummut (ex-Scorpions)
Wayne Findlay - kitara, koskettimet

Tampereen Klubi oli täynnä ja illasta muodostuikin upea rockjuhla.
Illan settilista oli rakennettu varsin maukkaaksi ja alkutahdit lyötiin parilla Scorppariklassikolla. MSG-tuotannolla jatkettiin ja varsinkin instrumentaali Into the Arena oli värisyttävän mahtava. Michael Schenker on ehdottomasti yksi parhaista rockkitaristeista, joita olen livenä nähnyt ja miehen soitanta oli paikoitellen käsittämättömän upeaa. Mies ja kitara loihtivat niin hienon äänimaailman, ettei paremmasta väliä.


Muu bändi toimi myös hienosti. Herman Rarebell näytti rumpujensa takana joukon iäkkäimmältä, mutta soitto lähti kyllä vahvasti selkäytimestä. Sympaattinen esitys. Laulaja Doogie White hoiteli oman tonttinsa varmasti, joskin hieman tasapaksulla otteella. Scorpions-kappaleissa ei tosin voinut välttyä ajatukselta, että mikrofonin varressa kuuluisi olla Klaus Meine.



Keikan alkupuoli toimi siis varsin hyvin, mutta loppupuolisko olikin sitten yhtä juhlaa. Tusinan verran kappaleita UFOn ja Scorpionsin tuotannosta! Nyt mentiin lujaa ja hengähdystaukoja ei suotu. Huikea hittiputki päättyi odotetusti UFO-Klassikkoon Doctor Doctor, jonka saapui esittämään ex-MSG-laulaja Jari Tiura. Hieno päätös mahtavalle rock-illalle ja jälleen saattoi kotimatkalle lähteä yhtä unohtumatonta rock-kokemusta rikkaampana.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti