tiistai 16. marraskuuta 2010

GlenDronach 1994 15 yo, cask 1498


Testissä uusi, Alkolle pullotettu GlenDronach Single Cask.

GlenDronach 1994. 15yo, 55,5%. Distilled 15.7.1994, bottled 6/2010. Pedro Ximinez Sherry Puncheon. Cask no 1498. 737 bottles. Specially selected and bottled exclusively for Finland.

Tuoksu on huomattavan makea ja pehmeän hedelmäinen. Rusinaa, ylikypsää luumua, paahdettua sokeria. Terävän raikas (minttuinen) alkoholin puraisu. Taustalla hieman kuivempaa vivahdetta, (puu, kuiva heinä, mallas).

Maku on makea ja terävän voimakas. Alkuun lähes siirappinen makeus lyö jopa hieman yli ja tekee tästä viskistä hyvinkin äitelän tuntuisen. Pian kuitenkin taustalta nousee esiin kuivempia ja jopa puisia vivahteita, sekä reipas alkoholin puraisu. Viskin "runko" tuntuu yllättävän ohuelle. Jälleen esiin puskevat ylikypsien hedelmien aromit. Hieman outo kokonaisuus.

Jälkimaku on terävä ja jopa pistävä. Jälleen sherryisyyden takaa nousevat esiin kuivemmat vivahteet sekä tiukahko alkoholi. Taas ylikypsää hedelmää ja joku suolainen vivahde. Sekavaa..

Kummallinen tapaus. Tavallaan ihan hyviä Sherrykypsytetyn viskin elementtejä, mutta maussa ei tunnu olevan minkäänlaista tasapainoa. Sherrykin tuntuu jotenkin "päälle liimatulle" ohuehkon rungon päällä.

Harvinaisen heikko tynnyri GlenDronachilta, valitettavasti. Esimerkiksi vierellä vertailun vuoksi maisteltu 1992 cask 401 on kaikilta osin puhtaasti "100-0" parempi.

2 kommenttia:

  1. Kukahan tämän on Suomen markkinoille valinnut, tulee mieleen..Tuntuu olevan hankalaa saada tänne huipputynnyreitä.

    VastaaPoista
  2. Niin, mietin itsekin että millä perusteilla tämä on valittu. Asialla ei ole ollut ainakaan Glendronachin viskeihin perehtynyt henkilö, sillä niin metsään on menty..
    On kyllä todella sääli, että kun tänne Suomeen saadaan ns. eikoispullotteita, niin sitten laatu on mitä sattuu. Makuasioitahan nämä tietty ovat, mutta omalla kohdallani tämä Alkolle tehty pullote on yksi kehnoimmista Glendronacheista mitä on kohdalle osunut. Tislaamon perus-sarjan 15- ja 18-vuotiaatkin tarjoavat paljon enemmän kuin tämä outo viritelmä.

    VastaaPoista