perjantai 8. lokakuuta 2010

Macallanin vuosikymmenet osa 5/5: 1936


1950-luvulta pompataan ajassa vielä reippaasti taaksepäin ja päädytään vuoteen 1936. Sieltä löytyi maisteluun tällainen tuote:

The Macallan 1936, 70°Proof. Bottled by Macallan-Glenlivet ltd. 75cl.

Tuoksu on kevyehkö, tasapainoisen sherryinen ja mukavan mausteinen. Hedelmää, vaahtokarkkimaista makeutta, vaahterasiirappia, maitokahvia. Tyylikäs.

Maku on pehmeä ja todella täyteläinen. Makea hedelmäisyys avautuu huikean hienosti ja taustan mausteisuus luo hienoa vivahteikkuutta. Sherryisyys on hyvin tasapainossa, taustalla pehmeää maltaisuutta sekä hyvin hennosti savua. Kahvia, öljyisyyttä, (kaakaorasva?).

Jälkimaku on pitkä ja voimakas. Öljyinen makeus, Sherry, mallas sekä kahvin aromit ovat sulassa sovussa. Taustalla hentoa kukkaisuutta sekä tammea.

Huikean hieno "vanhus", jossa kaikki elementit täydentävät toinen toistaan. Kyllähän tässä kyseessä on eräänlainen "kerran elämässä" kokemus, sillä tislausvuodeltaan tämä viski on vanhin kohdalleni osunut. Onkin aikalailla pysäyttävää miettiä, että tämä Macallan on tislattu huikeat 74 vuotta sitten ja pullossakin se on viettänyt jo monia kymmeniä vuosia. Ja mikä upeinta, viski on edelleen aivan huippulaatua - hyvä osoitus viskin säilyvyydestä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti