keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Bruichladdich Infinity 3


Testissä Bruichladdichin Infinity-sarjan kolmas osa:

Bruichladdich Infinity (3),
Edition_3.10,
50%


"Exclusively Spanish Quercus Alba, mainly refill Sherry and Ribero (tempranillo) casks, were selected for this multi-vintage single malt - from several ages, styles and peat levels."

Pehmeä & täyteläinen tuoksu on - kuten jotenkin arvella saattoikin - todella viinimäinen ja makea.
Hento savuisuus jää selvästi taka-alalle, mutta yhdessä pehmeän turpeisuuden kanssa se yrittää edes hieman taistella hedelmäistä makeutta vastaan.

Maku on äitelän makea, sisältäen runsaasti ylikypsien hedelmien aromeja. Savuisuus / turpeisuus on pehmeää ja se sulautuu hyvin kokonaisuuteen. Viinit kuitenkin hallitsevat kokonaisuutta täysin.

Jälkimaku on pehmeä. Hedelmäinen makeus jatkuu, muuttuen kuitenkin enemmän kuivattujen sekahedelmien suuntaan. Pientä kuivattavaa hapokkuutta ja aivan lopussa kuiva turvekin pääsee jo nousemaan hieman esiin.

Aikalailla odotusten kaltainen tuote tämä oli. Erikoinen ja hurjan vahvasti viinien hallitsema. Todella makean viskin ystäville kokeilumielessä varmaan jees, muuten hieman liian outo. Alkuperäinen ensimmäinen Infinity oli vielä varsin hyvä ja maukkaan sherryinen kokonaisuus, mutta koko ajan tunnutaan nyt luisuvan mitä ihmeellisimpiin tynnyrikokeiluihin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti