torstai 11. tammikuuta 2018

Port Charlotte 6.12. Independence Day 15y

Suomi 100 -teemalla julkaistiin viime vuonna jos minkälaista tuotetta. Yksi erikoisimmista oli kaksi tynnyrillistä Bruichladdich-tislaamon Port Charlotte -viskiä. Pullotteet on nimetty suoraan Suomen itsenäisyyspäivän mukaan, eli ”6.12. Independence Day” ja ”1917 Independence Day”. Nyt tarkastelussa näistä ensin mainittu yksilö.

Port Charlotte 6.12. Independence Day 15y, 50%. Distilled 6.12.2001, bottled 7.6.2017. Single Cask no 837. Matured in Sherry/Rioja Cask. 438 bottles.


Tuoksu on makean turvesavuinen ja tervainen. Tammi tuo sopivasti kuivuutta. Hedelmäisyys on runsasta: Kypsää aprikoosia, luumua ja banaania. Appelsiinin raikkautta. Tyypillinen PC:n tuoksu.

Maku on tuoksun tavoin runsaan hedelmäinen ja tuhdin turpeinen. Yleisilme on pehmeä ja tasapainoinen. Suutuntuma jää kuitenkin melko ohueksi. Tammi tuntuu kuivempana vivahteena taustalla.

Jälkimaussa tammi nousee nyt selvästi vahvempana esiin. Hedelmäisyys kuivuu ja marjainen happamuus vahvistuu. Turvesavua, yskänlääkemäistä yrttisyyttä ja sitrusten kirpeyttä.

Pehmeä ja ”helppo” PC. Makujen syvyyttä ja täyteläisyyttä jäin kuitenkin kaipaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti