sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Metsatöll - Kivenlahti Rock, Espoo 6.6.2014

Espoon Kivenlahti Rock 2014 tarjosi lämpimänä ja pääosin aurinkoisena perjantaina hyvän kattauksen kiinnostavia yhtyeitä. Tapahtuma oli kaksipäiväinen, mutta olimme paikalla vain perjantain. Itselleni päivän odotetuimmat bändit olivat ruotsalainen Sabaton sekä hollantilainen Within Temptation. Mielenkiintoa herätti myös ex-Nigthwish vokalisti Anette Olzonin ensimmäinen soolokeikka. Illan aikana esiintyivät myös Indica (ihan kivaa "tyttöpoprockia"), supersuosittu Cheek, The Rasmus, sekä brittiläinen UB40, mutta nämä jäivät osaltani vähälle huomiolle. Päivän ensimmäinen tarkemman tarkastelun kohde oli kuitenkin virolainen Metsatöll.


Aivan 1990-luvun loppumetreillä perustettu Metsatöll ammentaa musiikkiinsa raskaita riffejä maustettuna folkvivahteilla ja tällä konseptilla on syntynyt melko uniikkia tuotantoa. Tuorein, tänä vuonna julkaistu levytys kantaa nimeä Karjajuht ja näytteitä siitä kuultiin luonnollisesti myös tällä keikalla.

Bändi otti yleisönsä hyvin. Vahva ja mukaansa tempaava esitys oli mukavaa seurattavaa ja musiikki soi sopivan kovaa ja raskaasti. Paikoin yhtye tuo mieleen kitaravyörytyksessään Trio Niskalaukauksen, jota erilaiset ”perinnesoittimet” sävyttävät. Kanteleella, säkkipillillä ja huiluilla luodaan tarttuvaa kansanmusiikkitunnelmaa. Viron kieli, jota harvemmin rockbändiltä kuulee, tuo kappaleisiin omaleimaisuutta. Osa välispiikeistä vedettiin tosin ihan sujuvasti suomeksi.Tunnin annos oli viihdyttävä, mutta samalla myös melko raskas seurattava, koska yhtyeen tuotanto ei kokonaisuudessaan täysin tuttua ole. Metsatöll oli kuitenkin liikkeellä hyvällä työmoraalilla ja sai varmasti taas muutamia uusia ystäviä katsojien joukosta.

Metsatöllin jälkeen vaihdettiin kevyempään poprockiin, kun esiintymisvuorossa oli Anette Olzon. Tästä tarkemmin lähiaikoina tulevassa jutussa…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti