keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Bowmore Gold Reef

Bowmore julkaisi taannoin travel retail-markkinoille uuden kolmen pullon tuotesarjan. Sarjaan kuuluvat ikämerkinnättömät Black Rock ja Gold Reef, sekä 17-vuotias White Sands. Suurta intohimoa eivät nämä pullotteet ole itselleni herättäneet, mutta kun ruotsinlaivan tarjouksesta saatu Gold Reef kotiutui, niin pitihän se heti testata.


Bowmore Gold Reef, 43%,  (travel retail 2014)

Predominately matured in 1st fill ex-bourbon casks.

Tuoksu on kivan mausteinen ja hennon turpeinen. Runsaasti vaniljaa. Raikasta marjaisuutta, nokkosta. Viinikumimakeisia ja kevyt tervaleijonapastillin vivahde. Raikas ja odotuksiin nähden jopa yllättävänkin hyvä.

Maku on hennon turpeinen ja viski yleisilmeeltään kevyehkö. Raikasta herukkaa, vaniljaa. Runsas hedelmäisyys, kevyt tervainen vivahde. Taustalla kiva salmiakkinen vivahde.

Jälkimaussa herukkaisuus voimistuu. Turpeisuus tuntuu kuivahkona ja edelleen kevyenä.  Aavistus tammea. Sitrusten raikkautta ja happamuutta.

Kokonaisuutena Gold Reef ei ole mikään wow-elämys, mutta hintaluokassaan (laivalla tarjous 54€/l) ihan kiva tuote. Odotuksiin nähden tämä oli oikeastaan jopa ihan positiivinen ylläri. Täyteläisyyttä ja makujen syvyyttä olisin kuitenkin kaivannut enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti