lauantai 27. huhtikuuta 2013

DORO, Dirty Passion - Nosturi, Helsinki 23.4.2013


Heavyrock on ollut perinteisesti varsin miehistä touhua, mutta onneksi poikkeuksiakin löytyy. Saksalais-laulajatar Doro Pesch on ilahduttanut heavymaailmaa jo kolmenkymmenen vuoden ajan, sillä juuri tuo aika on kulunut ex-yhtyeensä Warlockin perustamisesta. Soolouraakin tällä laulajattarella on takana jo vuodesta 1989 lähtien. Viimeksi vuonna 2011 Suomessa Sauna Open Airissa esiintynyt Doro saapui nyt omalle klubikeikalleen Nosturiin ja tätähän ei voinut missata.

Illan alkulöylyt löi kuitenkin ruotsalainen Dirty Passion. Tämän pari albumia julkaisseen bändin hard rock oli ihan kuunneltavaa, mutta ei mitenkään massasta erottuvaa. Vastaavia bändejä on maailmalla 13 tusinassa. Puolen tunnin setti oli ja meni, eikä tuosta oikein mitään mieleen jäänyt.
Doron aloittaessa oli sali täyttynyt mukavasti yleisöstä ja illan heavyjuhla valmis alkamaan. Warlock-helmillä lähdettiin liikkeelle ja I Rule the Ruins sekä Burning the Witches nostivat tunnelman heti kattoon. Bändi soitti hyvin, kovaa ja selkeästi, mutta keskipisteenä paistatteli itseoikeutetusti "Metal Queen" - Doro Pesch. Tämä upean sympaattinen, vahvan lauluäänen omaava laulajatar on kerrassaan huikea esiintyjä. Hymyilevä, yleisönsä huomioiva ja säteilevä viihdyttäjä, joka tuntuu nauttivan joka hetkestään lavalla.Illan settilistassa kuulimme luonnollisesti paljon Warlock-kappaleita ja hyvä niin, sillä vaikka Doron soololevyjen materiaali on tasaista ja laadukastakin, niin kuitenkin tuolta 1980-luvun Warlock-tuotannosta löytyvät ne "klassiset" ja tunnetuimmat kappaleet.
Illan aikana kävikin selväksi, että Doro yhtyeineen on nykyään parhaimmillaan juurikin livenä. Tällaisesta esiintymisestä ja asialleen omistautumisesta voisi moni laulaja ottaa mallia.


Settilistan loppuun oli jätetty tilaa yleisön toiveille ja encoreiden aluksi "huutoäänestettiin" viimeisistä kappaleista. Metal Tango ja East Meets West taisivat olla ne toivotuimmat ja kun niiden jälkeen viimeisenä kuultu The Night of the Warlock päätti setin, ei varmaankaan kukaan joutunut pettyneenä paikalta poistumaan.

Tässäkin vaiheessa Doro vielä yllätti yleisönsä jääden pitkäksi aikaa lavan edustalle poseeraamaan valokuviin ja jakamaan nimikirjoituksia. Loistava ilta, eipä tähän muuta voi sanoa.


Setlist:

I Rule the Ruins
Burning the Witches
Fight for Rock
Rock Till Death
Metal Racer
Evil
Without You
True as Steel
Raise Your Fist in the Air
Hero
Für Immer
Earthshaker Rock
Wacken Hymne - We are the Metalheads
Revenge
Breaking the Law
All We Are

Encore:

Metal Tango
Love Me in Black
East Meets West
The Night of the Warlock
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti