torstai 3. toukokuuta 2012

Smoke on the Water ja sekoiteviskit: Black & White

Black & White blended-viskin tunnus on varmasti jossain muodossa tuttu lähes kaikille. Etiketissä esiintyvät musta Skotlanninterrieri sekä valkoinen Länsiylämaanterrieri ovat jo kautta aikojen herättäneet huomiota ympäri maailman.
Black & White-sekoituksen mallasviskiosuus on noin 35 - 40% ja enemmistössä olevan jyväviskin kerrotaan olevan peräisin ainakin Port Dundasista ja Cameronbridgestä.


Black & White, 40%, (0,05l. mini)

Tuoksu on kevyt ja yrttinen. Hennosti turvetta ja jotain lääkemäistä makeutta. Puulakkaa. Ei hirveästi houkuttele maistamaan...

Maku on pehmeä. Hento turvesavuisuus, kypsä hedelmäisyys ja kohtalaisen runsas maltaisuus. Kokonaisuutta häiritsee joku outo "paloöljymäinen" vivahde, joka tuntuu pistävänä taustalla.

Jälkimaku on makeahkon hedelmäisyyden ja kuivan viljan mukava sekoitus. Voikeksejä, hunajaa, edelleen jotain lääkemäistä. Jälkimaku on selvästi tämän viskin paras osa.

Ei nyt aivan heikko esitys, mutta parannettavaakin on toki paljon. Outo "paloöljymäinen" sivumaku häiritsee, muutenhan tämä onkin jopa melko hyvä "perusblendi".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti