perjantai 18. toukokuuta 2012

Caroni Trinity Rum

Taannoin lasissa pyörähti niin mielenkiintoinen rommi, että se ansaitsee pari riviä täällä blogissakin. Alkon hyllyiltä löytyvä Caroni Trinity on ensimmäinen vain Suomen markkinoille pullotettu yhden tynnyrin rommi. Vannoutuneen viskimiehen varauksellisuudella tähän suhtauduin, mutta yllättäen tämä tuote onnistui säväyttämään myös viskinystävää..


Caroni Trinity – a cuvee of three vintages, 1989/1992/1994, married together in a single rum cask. Selected & bottled exclusively for Finland.  296 bottles, 54%. Bottled 2011.

Maistelussani oli kyseisen rommin  "cask sample", jonka alkoholipitoisuus on pulloversiota vahvempi, eli n.60%. (Ennen pullotusta tuotetta on siis hieman laimennettu).

Tuoksussa tuntuu runsaasti tammea, poltettua sokeria, nahkaa ja tummaa suklaata. Runsas kypsä ja täyteläinen hedelmäisyys.

Maku on pehmeä ja todella täyteläinen. Luumua, rusinaa, tummaa suklaata, karamellisoitua sokeria. vahvahko ja kokonaisuutta reippaasti kuivattava tammi tuntuu mukavasti taustalla.

Jälkimaku on todella pitkä. Maku kuivuu paljon ja tammi pääsee nousemaan selkeänä esiin. Vahva ja tyylikäs, eikä todellakaan mikään tyypillinen "tusinarommi".

Onpas hyvää. Upean täyteläinen ja monimuotoinenkin kokonaisuus, johon pitkä kypsytys on luonut tyylikkään ja rommiksi todella kuivan makuprofiilin. Paras koskaan maistamani rommi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti