lauantai 20. marraskuuta 2010

Bowmore 1989, 16 yo, Milroy's of Soho


Maistelussa mielenkiintoinen Single Cask Bowmore:

Bowmore 1989, 16 yo, 46%. Distilled 18.2.1989, bottled 9.9.2005. Refill Hogshead, cask no 1094. Milroy's of Soho.

Tuoksu on alkuun hieman terävä, mutta mukavan raikas. taustalla raskas savuhuntu. sekä hento laventelisuus. Tuhkainen savuisuus, menee ehkä hieman "yli" ja saa viskin tuntumaan ikäistään nuoremmalle.

Maku on pehmeä, makea ja öljyinen. Vivahteikas kukkaisuus, (laventeli), makean tervainen vahvahko savuisuus, pehmeä hedelmäisyys sekä mukava vaniljainen tammen vivahde.

Jälkimaussa suutuntuma jatkuu todella öljyisenä ja maku kukkaisen keveänä. Tervaa, kuivahkoa turvetta & savua. Vivahteikkuus säilyy mukavasti.

Kokonaisuutena ihan hyvä ja varsin tyypillinen 1980-luvun lopun Bowmore. Täyteläisyyttä olisi tosin kaivannut hieman lisää..
Tämä Milroy's of Sohon pullotus pärjäsi kuitenkin varsin hyvin rinnakkainvertailussa saman vuoden ja saman ikäiseen OB-pullotteeseen. OB oli profiililtaan hieman "puhtaampi" ja hedelmäisempi, kun taas Milroy's tarjosi hieman monipuolisemman ja selvästi savuisemman makukirjon. Kiitos Antille samplesta ja kuvasta.

1 kommentti:

  1. Mukava lukea, että maistui. Tämä tuli ostettua aika lailla sokkona, joten oli kiva kuulla oikean Bowmore-fanin mielipide. Itse pidin myös, joskin uskoisin, että muutama prosentti lisää pullotusvahvuuteen olisi saattanut antaa tälle vielä lisää sitä jotain.

    VastaaPoista