lauantai 5. kesäkuuta 2010

Glendronach 37 yo 1972 cask 705


Jatketaan vuodessa 1972 ja sieltä löytyy tällä kerralla vahvaa Sherrykypsytystä:

Glendronach 37 yo, 1972 / 2009, 53,3%. Oloroso Sherry Butt #705. OB for La Maison du Whisky.


Tuoksu on kirpeän marjainen ja mekean hedelmäinen. Tuoreita yrttejä, (sitruunamelissa, minttu). Sherryisyys on vahvaa ja vivahteikasta. Todella voimakaspiirteinen ja tuhti pakkaus.

Maku on tuoksun tavoin todella vahva ja mukavan vivahteikas. Voimakkaan rusinaista sherryä ja kuivaa mausteisuutta. Puu npusee keskivaiheella sopivasti esiin. Raikasta minttua pienenä vivahteena taustalla. Kahvia, kuivaa turvetta.

Sherry kuivuu reippaasti, kuten yleensäkin näin iäkkäissä viskeissä. Tasapaino säilyy kuitenkin hyvin, vaikka pitkä kypsytys tuokin loppuun tiukan tanniinisen vivahteen.

Vahvan makuinen ja todella hyvä viski, jossa sherrykypsytys toimii. Hyvä tynnyri on antanut viskille sopivan tuhdin sherryisyyden, mutta puu pysyy hyvin piilossa.
Vesilisä avasi makukaarta huomattavasti ja vasta sitten viski puhkesi täyteen kukkaansa. Kokonaisuutena ehkä hieman kuivempi ja suoraviivaisempi kuin saman vuoden Cask 719, tosin vesilisän kanssa puntit saattaisivat olla rinakkain maistellessa aika tasan.

(Kuva: Whiskysamples)

3 kommenttia:

  1. Hauska huomata taas makuaistien erilaisuus. Maistoin tuon saman viskin tammikuussa, ja omat kommentit ovat seuraavat:

    Tuoksu puinen ja erittäin viinimäinen. Eipä juuri muuta. Sulkeutunut.

    Maku puinen, pippurinen ja yllättävän mitäänsanomaton.

    Loppumaussa puuta, erittäin kuivaa viiniä, hitunen tummaa suklaata ja karvas. Karvaus lisääntyy jälkimaussa koko ajan ja tulee hallitsevaksi.

    Verrattuna sinun nuotteihin, omani kuulostaa hyvin sulkeutuneelta. Mitään yrtteihin viittaavaakaan en ole kirjannut ylös. Päällimmäisenä olen kirjannut karvauden ja sulkeutuneisuuden, eli oikein mitään ei tuntunut irtoavan. Omani oli sample, varmaan samasta paikasta.

    VastaaPoista
  2. Maistelitko ilman laimentamista? Aluksi ilman vesilisää maisteltuna tuo tuntuikin hieman "tukkoiselta" ja sulkeutuneelta. Vesilisän kanssa siitä kuoriutuikin aivan eri juoma ja oma arvioni perustuukin tähän. Harvoin muuten vettä lisäämällä viski muuttuu näin huomattavan paljon paremmaksi.

    VastaaPoista
  3. Laitoin lopuksi vettäkin, eikä se silti minulla auennut. Voi toki olla, että koska tein veden lisäyksen heti maistelun perään niin ei sen takia auennut paremmin. Olisi varmaan pitänyt jättää tilkka seuraavalla päivälle/myöhemmälle ja kokeilla sitten, mutta näin tällä kertaa. Nuottien ja mielikuvien perusteella oli pettymys omalla kohdalla ja onneksi oli sample eikä koko pullo :)

    VastaaPoista