torstai 18. helmikuuta 2010

Joanne Shaw Taylor: White Sugar.


Englannin Birminghamista on aikonaan lähtenyt maailmalle muutamiakin suhteellisen tunnettuja heavybandejä, mutta nyt on bluesin vuoro.

Kitaristi / laulaja Joanne Shaw Taylorin esikoisalbumi White Sugar julkaistiin viime vuonna ja se onkin jo ehtinyt keräämään varsin hyviä arvosteluja bluesmaailmassa ja vasta 23 vuotiaasta Joannesta on kirjoitettu ylistäviä kommentteja, esim Blues Matters-lehdessä "Joanne IS the new face of the blues".

White Sugar onkin hiton hyvä levy. Perinteinen, mutta samalla kuitenkin moderni blues soi hienosti ja kappalemateriaali tarjoaa sopivan vaihtelevia sävyjä. Rockimpaa osastoa edustavat Going Home, levyn ainoa lainabiisi Bones, sekä Watch 'Em Burn, kun taas levyn päättävä Blackest Day maalailee ilmoille hitaita ja vaikuttavan tyylikkäitä sointuja.
Tunnettujen bluesmusiikin esittäjien vaikutuksen voi myös levyllä aistia, sillä kappaleet Just Another Word ja Heavy Heart voisivat löytyä vaikkapa Eric Claptonin levyltä, kun taas Stevie Ray Vaughanin henki on vahvasti läsnä kappaleessa Time Has Come, sekä levyn nimeä kantavassa instrumentaalissa White Sugar.

Jos erittäin hyvin tehty tyylikäs bluesrock tuntuu kiinnostavalta ajatukselta, niin tässä on levy, jota voi lämpimästi suositella!

Joanne Shaw Taylor / Kotisivut

Joanne Shaw Taylor / MySpace

Track List:

* Going Home
* Just Another Word
* Bones
* Who do You Want Me to Be?
* Time has Come
* White Sugar
* Kiss the Ground Goodbye
* Heavy Heart
* Watch 'Em Burn
* Blackest Day

All songs written by Joanne Shaw Taylor except Bones (Amor / Coltman / Davey / Davey).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti