lauantai 18. toukokuuta 2024

Glen Scotia Campbeltown Harbour

Alkon kevään uutuuksista löytynyt kevyen turvesavuinen Glen Scotia Campbeltown Harbour kiinnitti huomion suhteellisen edullisella hinnallaan. Halvalla ei nykypäivänä ole juurikaan herkkuja tarjolla, mutta testataan ennakkoluulottomasti. 

Glen Scotia Campbeltown Harbour, 40%. First fill bourbon casks



Tuoksua hallitsevat aromikas hedelmäisyys, pehmeä tammi, vanilja, hento turvesavu, hapahko sitrus ja puhdaspiirteinen maltaisuus. Kevyt suolaisuus pyörii taustalla.

Maku on pehmeä ja nykyajan nas-viskiksi varsin kypsän oloinen. Maukas hedelmäisyys, kivan hento turvesavu, runsas vanilja, tuore tammi ja puhdas maltaisuus kuljettavat makua tasapainoisesti. Tuoksun tavoin taustalta nousee suolainen vivahde.

Jälkimaku jatkuu seesteisenä ja puhdaspiirteisenä. Puhdas tammi, vanilja, raikas hedelmäisyys ja hento turvesavu sulautuvat hyvin yhteen. Sitrusten happamuutta ja salmiakkista suolaisuutta.

Tämä tasapainoinen ja maukas Campbeltownin viski tarjosi varsin positiivisen yllätyksen. Hintaluokassaan (50€) esitys on jopa erinomainen! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti