maanantai 4. maaliskuuta 2024

Bowmore 23 yo No Corners To Hide

Bowmore “No Corners To Hide” travel retail- valikoiman Frank Quitely - sarjasta.

Bowmore 23 yo No Corners To Hide, 51,5%. American oak hogsheads + two years in Essencia® barriques. Travel Retail, Frank Quitely collection (2021)



Tuoksu on huomattavan makea, pehmeän turpeinen, kypsän hedelmäinen ja raikkaan herukkainen. Tyylikäs tammi täydentää kokonaisuuden saumattomasti. Aprikoosia, persikkaa, kookosta, lempeää sitrusta ja marsipaania.

Maku on pehmeä, makean hedelmäinen ja suuntuntumaltaan täyteläinen. Kevyt turvesavu, hiiltynyt tammi ja kevyt tervaisuus sointuvat hyvin yhteen. Siirappia, persikkaa, kookosta, vaniljaa ja kukkaishunajaa. Raikas herukkaisuus tuo kirpeyttä taustalle.

Jälkimaussa turpeisuus, tammi, raikas sitrus ja herukkaisuus voimistuvat. Hedelmäisyys on edelleen kypsää ja makeaa. Viehkeä kokonaisuus on hyvin tasapainossa loppuun asti. Viskin suutuntuma on öljyinen.

Herkullisen pehmeä ja makea Bowmore, joka vie ajatukset tislaamon vuosituhannen vaihteen ”Screen Printed Label” -pulloihin, tosin ilman niille ominaista laventelia. Todella maukas viski, joskin hieman vahvemman makuprofiilin omaava 22 yo The Changeling oli rinnakkain maistellessa näistä suosikkini.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti