maanantai 25. maaliskuuta 2024

Bowmore 17 yo The Distiller’s Choice (2013)

Tarkastelussa Bowmorea reilun kymmenen vuoden takaa. Tämä 17 yo Distiller’s Choice oli tislaamon travel retail -valikoimassa vain lyhyen aikaa, kunnes valikoima päivitettiin uuteen uskoon ja 17 yo White Sands korvasi sen vuonna 2014. Joidenkin lähteiden mukaan itse viskiin ei kuitenkaan muutoksia tässä yhteydessä tehty, eli oletettavasti keskenään hyvin samankaltaista tuotteista on kyse.

Bowmore 17 yo The Distiller’s Choice, 43% (2013)



Tuoksu on kypsän trooppisen hedelmäinen ja kevyen kukkainen. Turvesavuisuus on hentoa ja kuivahkoa. Vaniljaa, persikkaa ja aprikoosia, sekä runsaasti merellistä suolaisuutta. Tammi tuo kuivuutta taustalle.

Maku on kevytpiirteinen ja ikäisekseen melko nuoren oloinen. Hapahkoa sitrusta, tuoretta tammea ja vaniljaa. Kevyt kuivahko turvesavuisuus ja merellinen suolaisuus pyörivät ympärillä. Suutuntuma on öljyinen.

Jälkimaku jatkuu seesteisen turpeisena ja happaman sitruksisena. Tammi nousee melko vahvana pintaan. Kokonaisuus ei enää kehity toivotulla tavalla. Raikas herukkaisuus yrittää tuoda edes vähän vivahteikkuutta taustalle.

Tämä White Sandsin lähisukulainen ei ole Bowmorea aivan parhaasta päästä. Jotain tislaamon yleisestä linjasta poikkeavaa ja outoa fiilistä tässä on. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti