maanantai 26. kesäkuuta 2023

Anastacia - Radio Nova Festivaali, Suvilahti Helsinki 17.6.2023


Helsingin Suvilahdessa järjestetty Radio Nova Festivaali toi paikalle yhdysvaltalaisen poplaulaja Anastacian, joten tässä oli hyvä syy päivän täsmäiskulle tapahtumaan. 

Anastacian musiikissa voi kuulla vivahteita monista genreistä, sillä kappaleissa liikutaan niin popin, rockin, funkin ja soulin maailmoissa. Tuorein single, keväällä julkaistu "Best Days" on Anastacian versio saksalaisen punkbändi Die Toten Hosenin "Ballast der Republik" -albumin hitistä "Dage wie diese".



Anastacian uran tunnetuimmat julkaisut sijoittuvat 2000-luvun alkuun ja albumit "Not That Kind" (2000), "Freak of Nature" (2001) ja "Anastacia" (2004) muodostavat varsin vahvan kokonaisuuden. Tämän hienon levykolmikon jälkeen vakava sairastelu laittoi jarrua uralle ja levytyksille, mutta vuosien varrella tuotantoon on kuitenkin saatu viisi albumia lisää ja syksyllä on taas uutta luvassa, kun uusi ”Our Songs” -albumi julkaistaan syyskuussa.

Illan konsertti tarjosi mainion best of -kimaran edellä mainittujen kolmen albumin kappaleisiin ja näiden poimintojen lisäksi levytetyistä kappaleista mukaan mahtuivat vain tuore "Best Days", sekä vuoden 2012 coveralbumilta "It's a Man's World" löytyvä Guns’N Roses -hitti "Sweet Child o' Mine".



Vahvaäänisen Anastacian taustalla musisoivat kitaristi Anders Grahn, kosketinsoittaja/basisti Minhee Jones, sekä suomalainen rumpali Vicky O’Neon. Lontoossa jo vuosia asunut rumpali on ollut mukana Anastacian kiertuekokoonpanossa nyt kahdeksan kuukauden ajan. Pirteällä olemuksellaan valloittanut Vicky sai keikalla tilaa myös rumpusoololle, joka päättyi Käärijän "Cha Cha Cha" -rytmiin ja yleisön laulatukseen. 

Lavalla nähtiin myös taustalaulaja Suzie Samuels, sekä näyttävää showta musiikin tahtiin tarjonnet tanssijat Rose Wild ja Scott Coldwell. Huikeaa tanssitaidetta.

Keikalla kuultiin seuraavat kappaleet:

Not That Kind

Freak of Nature

It's Too Funky in Here

Paid My Dues

Cowboys & Kisses

Overdue Goodbye

Sick and Tired

Best Days

Drum solo

Sweet Child o' Mine

Why'd You Lie to Me

One Day in Your Life

I'm Outta Love

Left Outside Alone





Kunnollista kameraa ei tällä kerralla ollut mukana, joten kuvat on räpsitty puhelimella. Festivaalipäivän muu ohjelmisto jäi itselläni vähälle huomiolle, mutta hetkiä sieltä täältä tuli vilkastua. 


Ruotsalainen popduo Icona Pop

Eurodancea Ruotsista: Solid Base

Illan pääesiintyjänä nähtiin hollantilainen huippu-dj Armin van Buuren



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti