tiistai 14. maaliskuuta 2023

Highland Park 2007 Lempo

Lasissa järjestyksessään kuudes Suomeen pullotettu Highland Parkin Single Cask.

Highland Park 2007 Lempo, 63,6%. 1st Fill European Oak Sherry Hogshead No. 4638. Bottled 2020. Bottled for VYS. 292 bottles.Tuoksu on hyökkäävän voimakas. Runsas kuivahko sherryisyys hallitsee. Salmiakkia, tummaa suklaata, rusinaa, luumua ja tuoretta tammea. Merellinen raikkaus ja suolaisuus pyörivät taustalla.

Maku on tuoksun tavoin erittäin voimakas ja ärhäkkä. Pieni laimennus lienee paikallaan. Sherryisyys hallitsee makean rusinaisena. Kuivattua luumua, kahvia, tummaa suklaata ja melko runsas tammi. Merellinen suolaisuus nousee tuoksun tavoin taustalta esiin.

Jälkimaku jatkaa makukaarta tasaisesti, mutta ei tarjoa enää juurikaan mitään uutta. Maku myös loppuu yllättävän lyhyeen. Laimennettuna tammi korostuu yllättävän paljon.

Haastava kokonaisuus, josta on vaikea saada otetta. Yllättäen pieni vesilisä ei paranna kokonaisuutta, vaan korostaa heikkouksia. Ei tällä siis omia suosikkilistoja kolkutella, vaikka täydessä vahvuudessaan viskin brutaalissa hyökkäävyydessä jotain kiehtovaa onkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti