maanantai 22. elokuuta 2022

UMO Helsinki Jazz Orchestra goes blues with Erja Lyytinen - Allas Sea Pool, Helsinki 18.8.2022


Maailman blueskuningatar, kitaristi ja laulaja Erja Lyytinen, sekä UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistivät voimansa Allas Sea Poolilla elokuun helteisenä kesäiltana. Konsertissa kuultiin Lyytisen musiikkia big band -versioina ja kapellimestarina toimi Antti Rissanen.

UMO:n tapahtumasivuilta napattu esittely kiteyttää oleellisen:

Erja Lyytinen (s. 1976) on blueskuningattareksi tituleerattu blueskitaristi, laulaja ja lauluntekijä, joka on saavuttanut Suomi-bluesin historiassa lähes kaiken mahdollisen. Hän on löytänyt vankan kuulijakunnan myös ulkomailta, mistä kertovat European Blues Awardsin Paras Kitaristi 2017 -tunnustus ja sijoittuminen Guitar World  -lehdessä maailman kovimpien blueskitaristien listalla sijalle 14. Toistakymmentä albumia julkaissut Lyytinen on esiintynyt maailman kärkikaartiin kuuluvien kollegoiden, kuten Sonny Landrethin, Jennifer Battenin ja Joe Bonamassan rinnalla sekä lämmitellyt Tom Jonesia, Robert Plantia ja Santanaa. 

Antti Rissanen (s. 1975) on Suomen big band -musiikin voimahahmo; säveltäjä-sovittaja, kapellimestari, pasunisti ja pedagogi. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta maisteriksi ja tohtoriksi. Rissanen on johtanut UMOn lisäksi useita nimekkäitä sinfoniaorkestereita. Hän opettaa Sibelius-Akatemiassa ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja on toiminut Suomen Big Band -yhdistyksen puheenjohtajana jo 10 vuotta. 



Allas Sea Poolin illassa kuultiin hieno läpileikkaus Lyytisen uraan tuorein big band -sovituksin. Konsertin ohjelmisto oli seuraava:

Night Train (säv. Jimmy Forrest, sov. Alan Glasscock)

Lover’s Novels (säv. Erja Lyytinen, sov. Erno Tiittanen)

Person To Person (säv. Erja Lyytinen, sov. Antti Rissanen)

Good Lovin’ Man (säv. Erja Lyytinen, sov. Esko Heikkinen)

High G (säv. Erja Lyytinen, sov. Antti Rissanen)

Grip Of The Blues (säv. Erja Lyytinen, sov. Antti Rissanen)

Why A Woman Plays the Blues (säv. Erja Lyytinen, sov. Esko Heikkinen)

Funky Mama (säv. Erja Lyytinen, sov. Esko Heikkinen)

Sky is Crying (säv. Erja Lyytinen, sov. Antti Rissanen)

Jealousy (säv. Erja Lyytinen, sov. Antti Rissanen)

Rocking Chair (säv. Erja Lyytinen, sov. Erno Tiittanen)

Wedding Day (säv. Erja Lyytinen, sov. Erno Tiittanen)

Koskettavan hieno Sky is Crying kuultiin vielä encorena toistamiseen, kun varsinainen setti sisälsi jo kaikki Lyytisen ja orkesterin tätä iltaa varten harjoittelemat kappaleet. Upea ilta svengaavan bluesin parissa!


















Kuvat ©Hannu Juutilainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti