tiistai 10. toukokuuta 2022

The Sounds, Isaac Sene - Pakkahuone, Tampere 6.5.2022


The Sounds aloitti kevään kiertueensa Tavastia-klubilta räväkästi (tunnelmat tässä) ja muutamaa päivää myöhemmin oli Tampereen Tullikamarin Pakkahuoneen vuoro saada osansa tästä maukkaasta poprock-iloittelusta.

Pakkahuone ei ollut aivan loppuunmyyty, mutta täyttyi ennen keikkaa kuitenkin kiitettävästi. Tavastian tavoin illan lämppärinä nähtiin alkukevään Euroviisukarsinnasta esiin noussut Isaac Sene. Viisubiisi ”Kuuma Jäbä” ei kerro totuutta Senen musiikista ja livetilanteessa tunnelmoitiin monipuolisesti esimerkiksi soulin ja funkin parissa. 

Isaac Sene


The Sounds


The Soundsin tuorein albumi Things We Do For Love julkaistiin vuonna 2020 keskellä koronarajoituksia vain digitaalisena. Luulisi, että kysyntää olisi myös fyysiselle julkaisulle? 

Tuoreimman albumin kappaleita oli valittu kiertueen settilistaan kolme. Nimibiisin lisäksi "Safe and Sound" ja "Hollow" ovat varsin mainioita paloja yhtyeen kuusi levyä käsittävässä discografiassa. 

Jo 20 vuotta sitten julkaistu debyyttialbumi Living In America on punkvivahteisuudessaan ja rosoisuudessaan klassikko, jonka tarttuva nimibiisi räjäytti ilmestyessään potin, eikä sen teho ole vuosien vieriessä yhtään heikentynyt. Muutenkin punkvivahteet paistavat edelleen läpi yhtyeen tarttuvista popsävelmistä ja laulaja Maja Ivarsson on lavalla räväkkä ja energinen rocktähti. Tavastialla kiertueen avauksessa vauhtia oli huimasti ja tunnelataus välittyi varmasti salin perän parvelle saakka. Pitkä keikkatauko näkyi ja kuului alun tiettynä jännityksenä, mutta tunnelma vapautui keikan edetessä. Pakkahuoneella keikkarutiini alkoi olla kohdallaan heti alusta lähtien ja lavalla nähtiin selvästi vapautuneempi yhtye. Myös Ivarssonin ääni oli terässä heti avauskappale "Painted By Numbersista" lähtien. 



Yleisö sai varmasti juuri sitä mitä oli tullut hakemaan ja hyvälle livemusiikille on edelleen tilausta. Tavastialla ja Pakkahuoneella nähtiin kaksi erilaista keikkaa, vaikka settilista oli liki sama molemmissa. Ainoana erona oli varsinaisen setin päättänyt kappale. Helsingissä kuultiin "Rock & Roll" ja Tampereella "Dorchester Hotel". Tavastialla keikkarutiinin puutetta paikattiin räväkällä esiintymisellä, kun taas Pakkahuoneella mentiin enemmän musiikki edellä. Hienot illat!

Kuvat/photos ©Hannu Juutilainen











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti