Testissä Laphroaigin Cairdeas-sarjan Port-tynnyreissä kypsytetty versio vuodelta 2013.
Laphroaig Cairdeas Port Wood Edition, 51,3%. Bottled 2013. Ex-Bourbon
& Port Wood Casks.
Tuoksu on tervaisen turvesavuinen ja aromikkaan hedelmäinen.
Savustettua mallasta, paahdettua tammea ja makeaa tervaa. Runsas hedelmäisyys:
Luumua, viikunaa, viinirypäleitä ja kirsikkaa. Taustalla pyörii kiva mentolinen
raikkaus ja sopivaa katkeruutta tuova lääkemäisyys. Hyvä!
Maku on pehmeän täyteläinen ja tuhti. Turvesavuisuus ja
runsas hedelmäisyys nousevat herkullisina esiin. Poltettua tammea, tervaa,
runsas maltaisuus, kypsiä viinirypäleitä ja mehukasta luumua. Taustalta mukaan
nousee sitrusten happamuutta, tumman suklaan katkeruutta ja raikkaita yrttejä.
Jälkimaku kääntyy makeahkon alun jälkeen selvästi kuivempaan
suuntaan ja tammi voimistuu. Turvesavun tervaisuus kuivahtaa nyt enemmän
tuhkaiseen suuntaan. Kuivattuja sekahedelmiä ja greipin happamuutta.
Vahvapiirteinen ja selkeämakuinen, vivahteikas Laphroaig. Hedelmäisyys
ja tuhti turvesavu toimivat nätisti yhdessä. Kaikin puolin herkullisen maukas
esitys!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti