perjantai 22. lokakuuta 2021

Images of Islay – Rhinns of Islay Lighthouse

Malts of Scotlandin Images of Islay -sarja tarjoaa Islayn single cask -viskejä nimettynä saaren paikannimien ja nähtävyyksien mukaan. Tislaamoja ei tiedoissa kerrota, mutta mahdollisesti jotain voi pullojen etiketeistä päätellä. Nyt tarkasteltava yksilö lienee peräisin Bruichladdich-tislaamolta ja huhujen mukaan turpeisesta Port Charlotte -tisleestä on kyse. Bruichladdich on tosin tislannut pienen erän turpeista (30ppm) viskiä myös Rhinns-nimellä (ainakin 2007 ja 2011).

Images of Islay – Rhinns of Islay Lighthouse, 53,2% (+-2013, 176 bottles)



Tuoksu on pehmeän turvesavuinen, vaniljainen ja sitruksinen. Puuhiiltä ja tuhkaa. Tammi nousee esiin tuoreena ja makeahkona. Puhdaspiirteinen maltaisuus ja salmiakin suolaisuutta.

Maussa miellyttävä ja kuivahko turvesavu tuntuu hallitsevana. Palanutta tammea ja tuhkaista kuivuutta. Runsas vanilja. Raa’ahko trooppinen hedelmäisyys ja hedelmäkarkkien makeus tuovat vivahdetta. Suutuntuma jää hieman ohueksi.

Jälkimaku jatkuu tasapainoisena. Kuiva turvesavu, tuore tammi ja hedelmäinen makeus sulautuvat nätisti yhteen. Kuiva hiilimäisyys pyörii taustalla. Maltaisuus on puhdasta ja sulautuu kevyenä kokonaisuuteen. Maku kasvaa kivasti loppua kohden ja vahvuutta riittää pitkään.

Maukas ja tyypillinen nuorehko Islay-viski. Lajissaan toimiva, vaikka syvyyttä ja makuvivahteita saisi olla enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti