maanantai 18. lokakuuta 2021

Highland PBS 58,9% - Cadenhead’s 1842 Live Cask (2021)

Lasissa mysteerimalt Highlandilta. Cadenheadsin myymälöissä on pullotettavissa ”living cask” -viskejä, joita Skotlannin säännöksistä johtuen ei saa kutsua tutuilla nimityksillä kuten single malt, scotch tai whisky. Niinpä nämä mallasviskit myydään nimellä PBS (Pure/Plain British Spirit). Viskin ikä ja tislaamo(t) ovat hämärän peitossa, mutta yleensä nämä pullotteet ovat tarjonneet hyvää laatua.

Highland PBS, 58,9%. Bottled 17.5.2021. Cadenhead’s 1842 Live Cask.



Tuoksu on runsaan trooppisen hedelmäinen. Ananasta, raakaa mangoa ja greippiä. Täyteläinen vanilja. Tammi ja maltaisuus pyörivät puhdaspiirteisinä ympärillä. Aavistus suolaisuutta.

Maku on melko täyteläinen ja runsaan vaniljainen. Raa’ahko trooppinen hedelmäisyys tuntuu happamana ja raikkaana. Tuoretta minttua, appelsiinijäätelöä, puhdasta tammea ja kuivahkoa maltaisuutta. 

Jälkimaussa sitruksisuus voimistuu. Makea appelsiini, hapan greippi ja kirpeä sitruuna tuntuvat vahvoina. Täyteläinen vaniljaisuus säilyttää otteensa. Omenaa, maltaisuutta ja lopussa reippaasti kuivuvaa tammea. Hapahkon sitruksinen maku jatkuu mukavan pitkään.

Vahva ja puhdaspiirteinen Highlander. Tasapainoinen esitys, joskin vivahteikkuutta olisi voinut olla enemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti