maanantai 5. heinäkuuta 2021

Longmorn 12 yo 100° proof, Gordon & MacPhail (late 1970’s - early 1980’s)

Testissä Gordon & MacPhailin 12-vuotias 100° proof Longmorn 1970/80-lukujen vaihteen tienoilta.


Longmorn-Glenlivet 12 yo, 100° proof, 57%. Gordon & MacPhail (miniature, late 1970’s - early 1980’s)



Tuoksussa huumaavan aromikas kuivahko sherryisyys nousee heti voimakkaana esiin. Paahteinen tammi tuo tyylikkyyttä. Herkullinen vahva kahvisuus, tumma suklaa ja lääkemäinen suolaisuus tuovat vivahdetta. Raikkaita yrttejä ja tuoreiden luumujen mehukasta makeutta. Runsaan maltainen runko sitoo aromit hyvin yhteen. On kyllä hieno startti!

Maku on vahva ja täyteläinen. Tuhti sherryisyys hallitsee upean maukkaana. Maltaisuus ja tammi tuntuvat pehmeinä ja tuovat sopivasti kuivuutta sherryisyyden taakse. Siirappista yskänlääkettä, poltettua sokeria, tummaa suklaata ja raikkaita yrttejä. Huh huh, kyllä on nättiä, eli maku jatkaa siitä mihin tuoksu jäi.

Jälkimaussa sherryisyys jatkuu herkullisen vahvana, johon siirappinen ja aavistuksen katkeria sävyjä omaava lääkemäisyys sekoittuu hienosti. Tammi tuo kuivempaa vivahdetta. Kahvia, suklaata, appelsiinia, puuhiiltä ja raikkaita yrttejä. Maltaisuus sitoo maut saumattomaksi kokonaisuudeksi ja suutuntuma säilyy täyteläisenä pitkälle jatkuvaan loppuun saakka.

Wow mikä Longrow! Aivan huikea voima ja makujen tasapaino. Ikäluokassaan järjettömän hyvä viski!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti