perjantai 2. heinäkuuta 2021

Glenmorangie 10 yo, 70° proof (1970's)

Glenmorangien 10-vuotias on yksi pisimpään valikoimassa säilyneistä perusmallasviskeistä. Hyvä ja puhdaspiirteinen viski nykypäivänäkin, mutta otetaan nyt tarkasteluun yli 40 vuotta sitten pullotettu versio.

Glenmorangie 10 yo, 70° proof (miniature, 1970’s)



Tuoksu on raikkaan sitruksinen ja pehmeän hunajainen. Puhdas maltaisuus tuntuu runsaana. Hedelmäkarkkien makeutta ja hyvin kevyt tammi. Taustalla aavistus lakritsin suolaisuutta. Kypsä ja tasapainoinen yleisilme.

Maku on erittäin pehmeä, täyteläinen ja runsasmakuinen. Nätti sitruksisuus ja makean kypsä trooppinen hedelmäisyys hallitsevat. Todella puhdas maltaisuus ja hiljalleen mukaan nouseva tammi. Tuoksun tavoin tasapaino on esimerkillinen. 

Jälkimaussa makea hedelmäisyys kääntyy enemmän happamaan suuntaan ja sitrus säilyy raikkaan vahvana. Maltaisuus ja tammi ovat edelleen esimerkillisen puhdaspiirteisinä läsnä. Tuoksusta tuttu lakritsisuus nousee lopussa esiin. 

Kaunis Glenmorangie, jossa kaikki osa-alueet ovet poikkeuksellisen hyvin tasapainossa. Maukas malliesimerkki puhtaasti kypsyneestä mallasviskistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti