maanantai 14. syyskuuta 2020

Glenburgie Royal Marriage 1948 & 1961, bottled 1981

Tarkastelussa vanha Glenburgie, jonka Gordon & MacPhail pullotti osana kolmen pullon sarjaa juhlistamaan kuninkaallisia häitä vuonna 1981.

Glenburgie 1948 & 1961, bottled 1981. 40%. A special vatting to commemorate the marriage of H.R.H. Prince of Wales to Lady Diana Spencer on 29th July 1981. Gordon & MacPhail



Tuoksu on pehmeä, trooppisen hedelmäinen ja herukkainen. Kauniin puhdaspiirteinen tammi. Maltaisuus tuntuu makeahkona ja täyteläisenä. Keveää kukkaisuutta ja kevyen katkeraa yrttisyyttä. On kyllä nätti startti!

Maku on erittäin pehmeä, runsaan maltainen ja tyylikkään tamminen. Hunajaa, paahdettuja pähkinöitä, trooppista hedelmää ja raakojen herukoiden kirpeyttä.

Jälkimaku jatkuu tasapainoisena ja seesteisenä. Tammi voimistuu ja maltaisuus tuntuu nyt kuivahkona hedelmäisyyden päällä. Hunajaisuus ja pähkinäisyys säilyvät vahvoina. Kevyehkö maku ei jaksa kantaa kovin pitkään.

Tasapainoinen ja herkullinen Glenburgie, joskin suutuntuma olisi kaivannut lisää täyteläisyyttä. Varsinkin lopussa tämän 40% viskin voima tuntui loppuvan hieman kesken. Kuitenkin heittämällä paras maistamani viski tämän Ballantinesin ”blenditehtaan” tuotannosta. Saman sarjan Glen Grant on kuitenkin selkeästi maukkaampi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti