keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Testissä Olutravintola Pikkulintu Ruttopuisto


Viskipullojen hinnat alkavat hipoa kaupoissa pilviä, joten kaikkea ei voi kotiin ostaa. Onneksi useat viskeihin erikoistuneet ravintolat tarjoavat mahdollisuuden maistella juuri näitä tuotteita, joista pullo jää kotiin ostamatta.

Yksi maamme tunnetummista viskiravintoloista on Pikkulintu ja alkuperäisen Puotilan olut- ja viskikeitaan rinnalle avautui reilut puoli vuotta sitten, eli aprillipäivänä Pikkulintu Ruttopuisto aivan Helsingin keskustaan.



Lönnrotinkadulta sisään astuessani ensihuomio kiinnittyy avaraan tilaan (toisin kuin Puotilassa), mutta Linnun tutut elementit ovat läsnä. Ravintola on hiljainen, eli täällä ei soi taustamusiikki, eikä näy tv. Katseenvangitsijana on baaritiskin takana kohoava massiivinen viskihylly, joka pitää sisällään noin 300 erilaista viskiä. Huomionarvoista on se, että kaikki valikoimassa olevat viskit ovat vain ja ainoastaan skotlantilaisia Single Malteja.



Käyntini aikana tiskin takaa asiakkaita palvelevat ravintoloitsija Atte Erkkilä ja ravintolapäällikkö Vili Halonen. Molemmat allekirjoittavat välittömästi alustukseni viskien nauttimisesta ravintolassa ja kaksikon toiveena onkin, että yhä useampi harrastaja löytäisi tiensä ravintoloiden viskivalikoimien äärelle.

Hetken silmäilyn jälkeen oma valinta on selvä ja laseihin päätyy pari ennen maistamatonta Bowmorea. Istahdan laseineni nurkkapöytään, jossa tutut tuoksut ja maut vievät ajatukset syyskuiselle Islayn matkalle ja Bowmoren tislaamolle. Tässä se on, hetken irtiotto arjesta!


Mutta takaisin Pikkulintuun. Asiakaspaikkoja ravintolasta löytyy 75 ja kesäisin lisänä on 16 hengen terassi.

Oluen ystäviä hemmotellaan myös. Hanoja on 23 kappaletta, joten valinnanvaraa riittää. Hanat ovat ”vapaita”, eli niitä ei ole sidottu minkään tietyn panimoryhmittymän tuotteisiin. Vaihtuvuuttakin riittää, sillä viikoittain valikoimaan tulee 5-10 uutta olutta. Hanatuotteiden lisäksi pullo-oluita löytyy nelisenkymmentä erilaista.



Nälän yllättäessä apu löytyy myös läheltä. Pikkulinnussa ei ole omaa keittiötä, mutta ravintola tekee yhteistyötä viereisen Naughty BRGRin kanssa. Niinpä Burger-tilauksen voi käydä tekemässä naapuriin, josta syömiset sitten toimitetaan Pikkulintuun.

Burgereista takaisin viskiin. Viskivalikoima on listattuna kansioon, josta löytyy alueittain jaoteltuna liki ajan tasalla oleva luettelo valikoimasta. Omaan silmään osuu Signatoryn pullottama 26-vuotias Jura vuodelta 1989, joka osoittautuu erinomaiseksi valinnaksi.


Ilahduttavaa oli nähdä valikoiman laaja kirjo tislaamopullotteista lukuisiin yksityisten pullottajien tuotteisiin. Kaikki Skotlannin viskinvalmistusalueet ovat edustettuina ja ikähaarukkaa löytyy laidasta laitaan. Tosin harvinaisimmissa yksilöissä lompakkoa täytyy kaivaa suhteellisen syvältä, mutta keskimäärin hinnat vaikuttivat kuitenkin maltillisilta.



Sekä Puotilan, että Ruttopuiston Pikkulintu-ravintoloissa järjestetään myös ohjattuja viskien maisteluiltoja, joiden yleensä hieman salamyhkäiset tiedot löytyvät Ravintolan nettisivuilta.

Pikkulintu Ruttopuisto tarjosi marraskuisen keskiviikon alkuillalleni tyylikkäät puitteet viskien parissa ja hyvillä mielin astelin sisältä lämpimästä syksyisen kylmään ja pimeään Helsinkiin.

Olutravintola Pikkulintu Ruttopuisto
Lönnrotinkatu 11
00120 Helsinki
Puhelin: 09 4289 0371
http://www.pikkulintu.fi/

Avoinna: 
ma-to 15-00 
pe-la 12-02 
su 12-00




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti