torstai 21. marraskuuta 2019

Powerwolf, Gloryhammer - The Circus, Helsinki 19.11.2019

Powerwolf

Helsingin The Circuksessa nähtiin huima ilta tuoreen power metallin parissa, kun tyylilajin tämän hetken parhaisiin yhtyeisiin lukeutuva saksalainen Powerwolf ja Britanniasta lähtöisin oleva Gloryhammer takoivat tahdit liki täydelle salille.

Vaikka Gloryhammer vain illan lämppäri olikin, niin sillä tuntui faneja piisaavan. Tunnelma nousi yllättävän korkealle jo tässä vaiheessa ja yhteislaulu raikui. Itselleni yhtye tarjosi muutaman hyvän biisin, mutta sitäkin enemmän typerää komiikkaa. Näin ollen esityksestä jäi kokonaisuutena kovin ristiriitainen kuva. Miksi hyvät biisit pitää hukuttaa typerän huumorin sekaan?

Gloryhammer

Gloryhammer


Powerwolfin näin ensimmäisen kerran vuonna 2013 ja nyt vuorossa oli viides keikkani tältä vahvassa vedossa olevalta yhtyeeltä.

Illan settilista oli erinomainen, kattaen yhtyeen kaikki albumit vuoden 2005 ensilevy Return of the Bloodredistä viimeisimpään The Sacrament of Sin -julkaisuun. Debyyttialbumin Kiss of the Kobra King -kappaleesta julkaistiin äskettäin myös uusi single-versio, jota oli myynnissä myös keikalla cd:nä kohtuulliseen 5€ hintaan.

Suomalainen yleisö on ottanut Powerwolfin omakseen ja tunnelma oli hieno läpi keikan. Useiden kappaleiden väleissä laulaja ”Attila Dorn” ja kosketinsoittaja ”Falk Maria Schlegel” huudattivat yleisöä pitkään ja hartaasti, mutta nämä tunnelman luomiseen tarkoitetut hetket olisi mielestäni voinut jättää vähemmälle. Yleisö oli kyllä mukana laulamassa kappaleita muutenkin ja keikan luonteeseen sopivampaa olisi ollut hieman tiiviimpi esitysrytmi. Tunnin ja kolmen vartin setin olisi hyvin voinut tiivistää puoleentoista tuntiin, tai vaihtaa yleisön kosiskelut pariin biisiin. Nyt esimerkiksi loistava All We Need Is Blood jäi puuttumaan setistä.

Kokonaisuutena keikka oli kuitenkin laatuviihdettä pimeän marraskuun keskelle. Kuvat tällä kerralla puhelimella räpsittyjä.









Powerwolf setti:

Lupus Daemonis (Intro)

Fire and Forgive

Army of the Night

Incense & Iron

Amen & Attack

Killers With the Cross

Demons Are a Girl's Best Friend

Armata Strigoi

Stossgebet

Resurrection by Erection

Where the Wild Wolves Have Gone

Blessed & Possessed

Kiss of the Cobra King

We Drink Your Blood

Lupus Dei

---------

Opening: Agnus Dei

Sanctified With Dynamite

Coleus Sanctus

Werewolves of Armenia

Outro:
Wolves Against The World

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti