lauantai 7. syyskuuta 2019

Lagavulin 1994 Distillers Edition

Lagavulinin 1980/1990-lukujen taitteessa tislatuissa DE-pullotteissa on ollut yleisesti laatu kohdallaan. Katsotaan mitä vuonna 1994 tislattu versio pitää sisällään.

Lagavulin 1994 Distillers Edition, 43%. Bottled 2010. Batch No. lgv. 4/498, Double matured in Pedro Ximenez Sherry Wood


Tuoksu tarjoaa aromikasta ja muhkeaa ”old school” -Lagavulinia, eli pehmeän tervaista turvesavua, palvikinkkua, kypsää appelsiinia, makeaa luumua ja palanutta tammea. Pehmeä maltaisuus sitoo aromit tasapainoisesti yhteen.

Maku on pehmeä ja täyteläinen. Runsas hedelmäisyys: Luumu, rusina, appelsiini. Turvesavu ei hyökkää niin vahvana kuin oletin, vaan pysyttelee maltillisena ja tervaisen makeana. Grillimakkaran rasvaisuutta ja kuivahkoa tammea.

Jälkimaussa hedelmäisyys ja pehmeä turpeisuus tuntuvat hallitsevina. Esiin nousee nyt myös suolaisia ja lääkemäisiä piirteitä. Taustalla pyörii salmiakkia, kahvia ja tummaa suklaata. Viskin suutuntuma ohenee loppua kohden.

Perinteinen, tasapainoinen ja hyvä Laga, vaikkei maku aivan yllä parhaiden DE-vuosien tasolle. Myös Viskikonttori on ollut omassa arviossaan samoilla linjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti