maanantai 11. maaliskuuta 2019

The Kurayoshi 8 yo

Viskimatka Aasiaan jatkuu. Nyt hyppäys Taiwanista Japaniin.

The Kurayoshi 8 yo, 43%. Pure Malt Whisky. White Oak ex-Bourbon Barrels. Matsui Whisky, Japan (2019). Limited design for Duty-Free Shops.

Kurayoshiin käytettyjen viskien alkuperä on hämärän peitossa, mutta joidenkin lähteiden mukaan tämä olisi sekoitus skotlantilaisesta ja japanilaisesta viskistä. Japanin viskilainsäädäntö kun mahdollistaa muissa maissa tislatun viskin käytön niin, ettei sitä tarvitse ilmoittaa valmiissa tuotteessa. Kurayoshin oma tislaustoiminta alkoi käsittääkseni vasta 2017.



Tuoksu on raikkaan hedelmäinen (banaani, sitrushedelmät). Tuore tammi nousee vahvana esiin. Vaniljaa, kookosta ja aavistus puuliimaa. Monipuolinen ja puhdaspiirteinen.

Maku on erittäin pehmeä ja makeahko. Runsas tammi ja tuore hedelmäisyys hallitsevat. Kermatoffeeta, kahvia ja marjaista happamuutta. Pippurinen mausteisuus pyörii taustalla.

Jälkimaussa esiin nousee hieman turpeisuutta. Tammi tuntuu edelleen tuoreena ja vahvahkona. Hapahkoa sitrusta, kookosta, kahvia ja raakoja mustaherukoita.

Maukas ja puhdaspiirteinen nuorukainen. Ikäluokassaan oikein onnistunut pullote, missä japsiviskeille tyypilliset piirteet tulevat selkeästi esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti