torstai 28. marraskuuta 2013

Bowmore 1989 23 yo Port Cask Matured

Kevyen rockputken jälkeen taas viskien pariin ja otetaan käsittelyyn pari mielenkiintoista uutuutta. Ensiksi lasissa Bowmorea.

Bowmore 1989 23 yo Port Cask Matured, 50,8%. Bottled 2013.


Tuoksu on tyylikäs. Kaunis Portviinisyys tuntuu kuivahkona. Tammi tuo taustalle tyylikkään vivahteen. Turvesavuisuus on Bowmoreille tyypillisesti lempeän pehmeää ja hieman tervaista. Ajan kanssa hedelmäinen makeus lisääntyy. Pienen vesilisän kanssa esiin nousee suklaatoffeemaisia piirteitä.

Maku on herkullinen ja makean tervainen turvesavu kietoo otteeseensa. Port tuntuu vahvana ja maukkaana. Tammi on runsasta (selvästi vahvemmin esillä kuin tislaamon aiemmissa Portkypsytetyissä viskeissä) ja tuo sopivasti kuivuutta kokonaisuuteen. Hedelmäisyys kääntyy loppua kohden hapahkoksi, mutta vastaavasti makeaa kukkaisuutta (laventeli) nousee runsaana esiin.

Jälkimaku on viinimäisen hapan ja kypsän hedelmäisyyden hallitsema. Tervaa, turvesavua, tyylikästä tammea. Öljyinen suutuntuma. Portviinin vaikutus säilyy vahvana loppuun saakka.

Hyvä ja tyylikäs Portkypsytetty Bowmore, mutta pullo on valitettavan (lue: liian) kallis. Tislaamon Portkypsytetyistä viskeistä Voyage säilyy edelleen suosikkinani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti